Gisteren gemist: Leeuwinnen halen uit, eerste zege Seedorf

7 april 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 6 april.

Frisse Oranjeleeuwinnen slachten Noord-Ierland genadeloos af

Onder toeziend oog van ruim 30.000 toeschouwers (nieuw record) hebben de Oranje-vrouwen vrijdagavond in Eindhoven een grote uitslag neergezet tegen Noord-Ierland: 7-0. Het WK-kwalificatieduel was eigenlijk na twintig minuten al beslist. In die zeventien minuten vond Shanice van de Sanden met een afgemeten voorzet tot twee keer toe Lieke Martens. Vivianne Miedema, Sherida Spitse (2x), Van de Sanden en Billie Simpson (e.d.) voerden in de loop van het duel de score nog verder op.

Seedorfs Deportivo houdt hoop na langverwachte zege

Het heeft een tijdje geduurd, maar Clarence Seedorf heeft zijn eerste zege als trainer van Deportivo La Coruña te pakken. Het team van de Nederlandse trainer kreeg vrijdag tegen hekkensluiter Malága de uitgelezen mogelijkheid om het gat naar boven te verkleinen en slaagde daar ook in. Grote man van de avond werd Adrián López, die vlak voor tijd de winnende 3-2 maakte.

Black-out Lachman helpt Excelsior aan overwinning

Excelsior heeft vrijdagavond tegen Willem II de eerste thuisoverwinning van 2018 behaald. De Kralingers speelden absoluut niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar wisten maximaal te profiteren van een blunder van Daryl Lachman. De centrale verdediger van Willem II gaf na een half uur spelen, bij een 0-1 stand, een volkomen onnodige strafschop weg en kreeg de rode kaart. De thuisploeg liep nog voor rust uit naar 2-1, maar kon niet verder afstand nemen, waardoor de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal spannend bleef.

Jong Ajax wint topper van NEC en helpt winnend Fortuna

De promotiekansen van Fortuna Sittard zijn behoorlijk gestegen. De Limburgers wonnen in Deventer van Go Ahead Eagles (0-1) en zagen NEC de topper tegen Jong Ajax met 2-0 verliezen. De Nijmegenaren hebben nu vier punten minder dan Fortuna, dat op koers lijkt voor het kampioenschap in de Jupiler League. Jong Ajax staat nu alleen tweede en volgt nog steeds op één punt van de lijstaanvoerder.

PEC Zwolle wil Van Duinen overnemen van Excelsior

Mike van Duinen maakt binnenkort mogelijk een binnenlandse transfer. PEC Zwolle wil de aanvaller graag overnemen van Excelsior. De speler in kwestie lijkt niet onwelwillend tegenover een overstap te staan.

Belangrijke uitslagen:

Nederland - Noord-Ierland 7-0

Excelsior - Willem II 2-1

Jong Ajax - NEC 2-0

Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard 0-1

Deportivo La Coruña - Màlaga 3-2

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 1-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen