Van der Gaag: "Dan kruipt er angst in en wordt het overleven"

6 april 2018, 23:55

Het seizoen van Excelsior is hoe dan ook al geslaagd, maar trainer Mitchell van der Gaag wil het seizoen ook op een positieve manier afsluiten. Een van de laatste doelstellingen van de Rotterdammers was om voor eigen publiek nog een keer te winnen. Die doelstelling werd vrijdagavond behaald, want Excelsior won met 2-1 van Willem II.

De Kralingers begonnen slecht aan de wedstrijd, want zij werden overlopen door de bezoekers uit Tilburg en kregen na een kwartier spelen de 0-1 om de oren. "De eerste twintig minuten zaten we niet goed in de wedstrijd", geeft Van der Gaag toe voor de camera's van de NOS. Door een cadeautje van Willem II kantelde de wedstrijd echter.

Het was Daryl Lachman die de fout in ging. Hij veroorzaakte een strafschop en werd met rood van het veld gestuurd. Excelsior maakte de 1-1 en kwam niet veel later zelfs op 2-1. Na rust moesten de Rotterdammers de wedstrijd afmaken. Dat gebeurde echter niet. "Dan kruipt er wat angst in en wordt het overleven. Dat hebben we gedaan en hebben we de eerste thuisoverwinning van 2018 gepakt. We hebben nu 38 punten, meer punten dan vorig jaar. Dus het is een fijne avond."