Black-out Lachman helpt Excelsior aan overwinning

6 april 2018, 22:04

Excelsior heeft vrijdagavond tegen Willem II de eerste thuisoverwinning van 2018 behaald. De Kralingers speelden absoluut niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar wisten maximaal te profiteren van een blunder van Daryl Lachman. De centrale verdediger van Willem II gaf na een half uur spelen, bij een 0-1 stand, een volkomen onnodige strafschop weg en kreeg de rode kaart. De thuisploeg liep nog voor rust uit naar 2-1, maar kon niet verder afstand nemen, waardoor de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal spannend bleef.

De eerste helft was er een met twee gezichten. Willem II voetbalde aanvankelijk makkelijker dan de thuisploeg en benutte na een kwartier spelen de eerste uitgespeelde kans van de wedstrijd. Eredivisie-topscorer Fran Sol kon na een doorgeschoten voorzet van Fernando Lewis doelpunt nummer zestien van het seizoen binnentikken: 0-1.

{image[325224][left-half][]}De Tricolores leken vervolgens een zorgeloze avond tegemoet te gaan, totdat Lachman in de fout ging. De centrale verdediger gaf de bal weg aan Mike van Duinen, haalde zijn doorgebroken tegenstander onderuit en mocht gaan douchen. Luigi Bruins zorgde uit de daaropvolgende strafschop voor de 1-1.

Excelsior gooide onder aanvoering van Hicham Faik het tempo omhoog en draaide de duimschoreven aan bij Willem II. Doelman Timon Wellenreuther keerde een kopbal van Ali Messaoud en Kostas Tsimikas bracht vlak voor de lijn redding bij een niet te missen kans van Van Duinen. In de blessuretijd viel de onvermijdelijke, maar bijzonder fraaie 2-1 alsnog. Stanley Elbers tikte een voorzet van Khaild Karami met een hakje tegen de touwen.

De Kralingers haalden vervolgens echter de voet van het gaspedaal en Willem II kon zonder al te veel problemen overeind blijven. Nadat Van Duinen een kwartier voor tijd een prima kans op de 3-1 miste, zette Willem II zowaar aan voor een slotoffensief. De elf van Excelsior werden teruggedrongen op eigen helft, maar konden juichen na het laatste fluitsignaal van arbiter Van de Graaf.

Opstellingen en beoordelingen*

Excelsior: Theo Zwarthoed 5; Khalid Karami 6.5, Wout Faes 5.5, Jordy de Wijs 7, Milan Massop 5.5; Hicham Faik 7, Ali Messaoud 6.5 (87. Jeffry Fortes -), Ryan Koolwijk 5.5; Stanley Elbers 6.5 (77. Stanley Elbers -), Mike van Duinen 7, Luigi Bruins 5.5 (90. Luigi Bruins -)

Willem II: Timon Wellenreuther 7; Fernando Lewis 7, Daryl Lachman 3, Jop van der Linden 6.5, Kostas Tsimikas 5.5; Pedro Chirivella 5 (79. Damil Dankerlui -), Ben Rienstra 6.5, Thom Haye 5 (87. Bartholomew Ogbeche -); Mo El Hankouri 5.5, Fran Sol 6.5, Jordy Croux 6 (30. Giliano Wijnaldum 6)

Man of the match: Mike van Duinen

*Spelers moeten minsten 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling