Gewijzigde Oranje-vrouwen: tweetal verdwijnt uit basis

6 april 2018, 19:17   Bijgewerkt: 6 april 2018, 22:10

De Oranje-vrouwen starten vrijdag het WK-kwalificatieduel met Noord-Ierland met een aangepaste defensie. Ten opzichte van de laatste kwalificatiewedstrijd in november tegen Ierland (0-0), zijn Anouk Dekker en Desiree van Lunteren (foto) uit de basis van bondscoach Sarina Wiegman verdwenen.

Siri Worm, spelend voor Everton, speelt in het uitverkochte Philips Stadion als linksback. Dominique Janssen (Arsenal) schuift door naar het centrum, waar zij een duo vormt met Stefanie van der Gragt. Normaliter is Van Lunteren (Ajax) de rechtsback, maar haar clubgenoot Liza van der Most krijgt de voorkeur van Wiegman.

Verder spelen bij Oranje de bekende namen. Jackie Groenen (Frankfurt), Sherida Spitse (Valerenga) en Daniëlle van de Donk (Arsenal) vormen de middelste linie. Voorin staan Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Vivianne Miedema (Arsenal) en Lieke Martens (FC Barcelona). Op doel staat Arsenal-keepster Sari van Veenendaal.

In de kwalificatie staat Oranje eerste, met evenveel punten (zeven) als Ierland. Belangrijkste concurrent blijft toch Noorwegen, dat een puntje minder heeft. Komende tegenstander Noord-Ierland won alleen van het puntloze Slowakije.

Het kwalificatieduel van de Leeuwinnen is vanaf 20.00 uur LIVE te volgen bij FCUpdate.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen