FC Twente verwacht Assaidi terug tegen Feyenoord

6 april 2018, 16:20

FC Twente rekent zondag tegen Feyenoord Oussama Assaidi. De Tukkers misten hun beste speler vorige week in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (0-0). Assaidi kon de afgelopen dagen weer goed trainen, heeft trainer Marino Pusic laten weten.

"Het blijft afwachten of Oussama de volgende dag een reactie krijgt, een soort evenwichtsoefening waar en hoe we hem kunnen gebruiken. Het gevoel dat Oussama zelf heeft is leidend", zegt Pusic op de website van Twente. "Als ik hem vandaag (vrijdag, red.) op de training zie heb ik goede hoop dat hij er zondag bij kan zijn, dan geniet je op de training van zo'n speler."

Assaidi's waarde voor Twente is enorm. Pusic: "Hij kan voor elk team het verschil maken, zeker voor ons in deze fase. Een speler met ervaring, die doortastend is voorin, anderen aan het werk zet en zelf wat kan creëren. Dat hij zelf graag wil staat buiten kijf, Oussama is een echte liefhebber."

Het noodlijdende Twente heeft zondag tegen Feyenoord een goede dag nodig voor een positief resultaat. "Iedereen is zich van de situatie doordrongen. Je kijkt met een schuin oog naar andere teams, maar we moeten zelf punten pakken. Zondag spelen we tegen Feyenoord, een echt goed team. "

Pusic vervolgt: "Zij spelen over twee weken de bekerfinale, maar dat wil niet zeggen dat ze het rustig aan doen, alles behalve. We hebben in dit soort wedstrijden, tegen topteams, laten zien goed partij te kunnen bieden. Wij moeten met het mes tussen de tanden spelen. Feyenoord is favoriet, maar wij gaan onze huid echt duur verkopen."

Tegen de Rotterdammers ontbreken in ieder geval de geblesseerden Marko Kvasina en Mouni El Hamdaoui. Michaël Maria is op de weg terug van een blessure, en maakt zondag mogelijk zijn rentree. Danny Holla is geschorst, terwijl Thomas Lam terugkeert van een schorsing.

Lees ook: 'Gio' heeft spits Jørgensen en Van Persie terug in Enschede

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen