Spoorboekje: kampioensduels in buitenland, PSV naar AZ

7 april 2018, 07:00   Bijgewerkt: 6 april 2018, 18:55

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 7 april.

Nieuws

Champagne in München en Manchester?

Bayern München en Manchester City kunnen vandaag kampioen worden. Als Bayern op bezoek bij FC Augsburg wint, kan de kurk van de champagnefles. Ook voor City volstaat alleen een zege. Het kampioensduel van The Citizens is extra pikant, omdat uitgerekend Manchester United op bezoek komt.

Specials

Transferweekje

Hoewel de transfermarkt dicht is, gaan de geruchten nog altijd meer dan op volle toeren. Niet alleen over spelers, maar ook over andere leden van clubs gaat er genoeg rond. Wat komt er aan? Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs als het gaat om transfers.

Wedstrijden

Manchester City – Manchester United (18.30 uur)

In de Manchester derby zijn de ogen vooral gericht op City: hoe gaat de ploeg om met de dreun die het afgelopen week in de Champions League kreeg? Veel tijd om te balen is er niet, want de ploeg van Pep Guardiola kan uitgerekend tegen de aartsrivaal kampioen worden én een aantal records breken. Onder meer die van de vroegste kampioen ooit van Engeland. Lukt dat The Citizens na de bewogen week?

Hamburger SV – Schalke 04 (18.30 uur)

Na seizoenenlang op miraculeuze wijze te ontsnappen aan degradatie, lijkt het lot van HSV bezegeld. De ploeg van Nederlander Rick van Drongelen bungelt met negentien punten helemaal onderaan de Bundesliga, de afstand met de veilige zestiende plaats bedraagt zeven punten. Bovendien treft het met Schalke 04 een ploeg in bloedvorm: de laatste zes duel werden allen geworden door Die Knappen, de laatste vijf duels deden ze dat zonder een tegentreffer te incasseren. Toch zal HSV een keer moeten stunten, willen ze nog kans maken.

AZ – PSV (19.45 uur)

Nog een ploeg die zo goed als kampioen kan worden zaterdag – althans zeker een reuzenstap kan zetten – is PSV. De formatie van Phillip Cocu wacht met AZ een echte test in aanloop naar het kampioenschap. Als er op bezoek in Alkmaar gewonnen wordt, kan de titel zo goed als niet meer misgaan voor de Eindhovenaren en kan het een week later tegen rivaal Ajax óók de prijs definitief pakken. Een zeer interessant treffen in elk geval.

Voetbal op tv

13.30 uur: Everton - Liverpool, Ziggo Sport 14/Select - live verslag van Merseyside Derby

15.25 uur: Augsburg - Bayern München, FOX Sports 2 - live verslag van kampioensduel Bayern

18.10 uur: De Eretribune, FOX Sports 1 - talkshow rondom de Eredivisie-duels

18.30 uur: Manchester City - Manchester United, Ziggo Sport 14/Select - live verslag van Manchester Derby

18.30 uur: NAC Breda - Vitesse, FOX Sports 3 - live verslag van Eredivisie-duel

19.45 uur: AZ - PSV, FOX Sports 1 - live verslag van Eredivisie-duel

19.45 uur: Roda JC - PEC Zwolle, FOX Sports 5 - live verslag van Eredivisie-duel

20.45 uur: FC Barcelona - Leganés, Ziggo Sport 14/Select - live verslag van Primera Division-duel

20.45 uur: Sparta - VVV-Venlo, FOX Sports 3 - live verslag van Eredivisie-duel

22.45 uur: NOS Studio Sport Eredivisie, NPO 1 - samenvattingen van Eredivisie-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen