Advocaat vindt de schorsing van Chabot onterecht

6 april 2018, 15:19

Dick Advocaat vindt de schorsing van Jeffrey Chabot onterecht. De verdediger van Sparta werd naderhand voor twee wedstrijden geschorst voor zijn charge op PEC Zwolle-aanvaller Younes Namli. "Met herhalingen kun je wel meer spelers eruit sturen", aldus de trainer van de Rotterdammers.

Bas Nijhuis bestrafte Chabot niet in de wedstrijd, omdat hij de harde tackle niet zag. "Ik heb Nijhuis hoog zitten", citeert RTV Rijnmond Advocaat. "Hij heeft het moment met Chabot gezien en niet gefloten. Dan vind ik niet dat je daar achteraf op moet terugkomen. Met herhalingen kan je wel meer spelers eruit sturen. Hij (Nijhuis. red.) had moeten zeggen, 'ik heb het geconstateerd en het was niets'."

Toch accepteerde Sparta de straf en ontbreekt Chabot komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, een week later in de uitwedstrijd tegen Vitesse. "Als je in hoger beroep gaat, krijg je er een wedstrijd bij. Zo gaat dat gewoon", aldus Advocaat.

Deze week ging Advocaat met zijn spelersgroep in gesprek. Sparta stelde teleur op bezoek bij PEC Zwolle (2-0). "We hebben gezamenlijk gesproken, spelers laten praten. Kunnen niet continue blijven zeggen dat we een aardig elftal hebben. Iedere week een wedstrijd minder, het moet gebeuren, anders zijn de consequenties heel vervelend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen