De Bruyne: "Kon naar Bayern en PSG, koos voor speelstijl"

6 april 2018, 12:47

Kevin De Bruyne is bij Manchester City uitgegroeid tot een ware sterkhouder en één van de grootste smaakmakers in de Premier League. Toch lag een succesvol carrièrepad in Engeland niet direct voor de hand. Zo draaide zijn periode bij Chelsea uit op een teleurstelling en had hij andere opties. "Ik kon later naar Bayern Müchen, PSG of bij Wolfsburg blijven. Maar ik had het gevoel dat City het beste bij mijn spel zou passen."

Bovendien hadden de Citizens een heel plan met de Belg uitgestippeld. Dit plan ontbrak bij Chelsea, waar hij met José Mourinho te maken kreeg. De twee hadden slechts twee keer persoonlijk contact: "Ik zou zeggen dat we een afstandelijk contact hadden." De twee gevoerde gesprekken gingen bovendien niet eens over voetbaltechnische zaken, maar over mogelijke transfers.

"In de zomer wilde ik vertrekken naar Borussia Dortmund, maar dat ging niet door", doet De Bruyne zijn eerste contact met Mourinho uit de doeken in een interview voor The Premier League Show. Het volgende contact ging over zijn geslaagde overstap naar Wolfsburg. "Bij dat tweede gesprek gaf ik gewoon aan dat het voor mij beter was om te gaan omdat ik wilde spelen."

Guardiola: "Buitengewoon niveau"

Het vertrouwen dat De Bruyne miste bij Mourinho krijgt hij wel van zijn huidige hoofdtrainer Pep Guardiola. Sterker nog, de Catalaan spreekt zich veelvuldig uit over de uitzonderlijke kwaliteiten van de Belg. In gesprek met Sky Sports meldt hij: "Hij heeft dit seizoen echt een buitengewoon hoog niveau gehaald. Hij is één van de meest getalenteerde spelers in Engeland. Daarnaast is zijn agressiviteit en intensiteit belangrijk. Als één van de beste spelers dat toont, volgt de rest van het team vanzelf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen