Qatar neemt deel aan Copa América voor WK in eigen land

6 april 2018, 10:52

Qatar zal in voorbereiding op het wereldkampioen deelnemen aan de Copa América van 2019. De gastheer van het WK 2022 wil in eigen land geen modderfiguur slaan en hoopt het Zuid-Amerikaanse toernooi als ultieme opwarmer te kunnen gebruiken voor de mondiale eindronde van drie jaar later.

"Het is de eerste keer dat Qatar het op gaat nemen tegen landen als Brazilië en Argentinië", kijkt Ivan Bravo, algemeen directeur van de Aspire Academy, op de persconferentie reikhalzend vooruit op de toekomstige deelname van Qatar. "De deelname aan de Copa América is een unieke kans voor de nationale ploeg om ervaring op te doen."

Deze ervaring op topniveau lijkt noodzakelijk om drie jaar later goed voor de dag te komen. Qatar bezet momenteel de 101ste positie op de FIFA-wereldranglijst en moet zich derhalve ontwikkelen om competitief te zijn. Het verzoek van Qatar past bovendien goed in het beleid van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL.

Zo is er op de Copa América altijd ruimte voor ploegen uit andere continenten. Naast tien Zuid-Amerikaanse landen mogen er zes andere landen deelnemen: drie uit Azië en drie uit Noord- en Midden-Amerika. Het toernooi wordt volgend jaar in Brazilië gehouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen