'Ervaringsdeskundige' Vlaar steunde Stengs en Vejinovic

6 april 2018, 08:37

Als het om blessureleed gaat, dan is Ron Vlaar een van de meest ervaren spelers in de Eredivisie en zeker bij AZ. Niet per se een titel waar hij blij of trots op zal zijn, wel iets waarmee hij andere spelers kan helpen. Bijvoorbeeld Calvin Stengs, die in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen PSV zwaargeblesseerd raakte. "Het is gewoon zwaar. Heel zwaar", spreekt Vlaar uit ervaring.

"Calvin en ik hebben er vooral in het begin over gesproken. Dan probeer je bemoedigend te zijn. Te zeggen dat hij moet genieten van alle stapjes die hij maakt. Ook al is het een kilootje extra dat je optilt in de gym", aldus de verdediger in De Telegraaf. "Ik krijg er echt energie van als ik hem nu met Marko Vejinovic (hij liep ook een zware knieblessure op) weer in de buitenlucht zie trainen. Dat vind ik mooi voor hem en uiteraard ook voor Marko."

Volgens Vlaar gaat het nog wel even duren voor Stengs weer op zijn oude niveau terugkomt, al was het alleen al op mentaal gebied. "Uiteindelijk zal hij nog wel een paar dingen moeten overwinnen. Ik weet van mezelf nog dat ik een keer weggleed op de training en vervolgens ontzettend schrok. En je krijgt natuurlijk af en toe weer een harde tackle als je eenmaal fit bent. In het begin zal je dan even schrikken. Maar uiteindelijk word je mentaal sterker van dat soort momenten. Het is een onderdeel van het revalidatieproces."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen