Atlético Madrid onderstreept status, kleine zege RB Leipzig

5 april 2018, 23:02   Bijgewerkt: 5 april 2018, 23:08

Atlético Madrid van Diego Simeone wordt gezien als grootste kanshebber voor de winst van deze Europa League-jaargang, en maakte deze status waar. Het had geen kind aan het Sporting Portugal van Bas Dost, en was met een 2-0 eindstand nog lief voor de Portugese topclub. RB Leipzig wist Napoli en Zenit St. Petersburg al uit het Europa League-toernooi te knikkeren, en kent dus een goed eerste Europese avontuur. Donderdagavond voegde het een nieuw hoofdstuk toe aan het sprookje, door tegen Marseille een prima uitgangspositie te boeken (1-0).

Atlético Madrid - Sporting Portugal 2-0

De snelste goal van de Europa League dit seizoen kwam vanavond (donderdag) op naam van Atlético Madrid. Na 22 seconden stond al een 1-0 voorsprong voor de thuisclub op het scorebord, en er ging geblunder in de opbouw van Sporting aan vooraf. Diego Costa pikte op en vond mede-Spanje-international Koke, die rustig afwerkte in de verre hoek. Bas Dost en consorten stonden verbijsterd te kijken en konden na een minuut voor de tweede keer aftrappen. Dost kreeg twee kansen op de gelijkmaker, maar scoorde niet. Vooral de tweede kans had een beter lot verdiend: de opgestoomde rechtsback Cristiano Piccini had een goede versnelling en voorzet in huis en legde de bal panklaar op het hoofd van Dost. De Nederlander, dit seizoen alweer goed voor 30 officiële doelpunten in clubverband, knikte de bal echter naast.

Ook Gelson Martins miste namens Sporting een grote kans, want nadat de vleugelspeler weggestoken werd door een teamgenoot wist hij oog-in-oog met Jan Oblak de Sloveense keeper niet te passeren. Dit zou de Portugezen duur komen te staan, want na een gigantische blunder van oud-Barcelona-verdediger Jérémy Mathieu schoot Antione Griezmann in de 40ste minuut de 2-0 tegen de touwen. Ook Mathieu's collega centraal achterin Sebastián Coates stond aardig te stuntelen, maar Diego Costa wist hier tot twee keer toe niet van te profiteren. Omdat Fábio Coentrão, oud-speler van Atléti's aartsrivaal Real Madrid, een goede kopkans om zeep hielp kwam dit Atlético niet duur te staan.

Bas Dost had een lastige avond en pakte in de tweede helft nog een gele kaart, waardoor hij bij de return volgende week geschorst is. Invaller Fredy Montero miste nog een reuzekans namens Sporting, en dus kwam Atlético goed weg. Over 90 minuten was Atlético vanavond veel te sterk voor Sporting, en zal volgende week de voorsprong van twee goals over de streep moeten trekken. Het hoeft dan dus geen rekening te houden met Dost.

RB Leipzig – Marseille 1-0

Het tempo bleef hoog in de tweede helft, maar via Dimitri Payet en Lucas Ocampos troffen twee goede schietmogelijkheden namens Marseille geen doel. Werner bleef gevaar stichten met zijn snelheid, terwijl Naby Keita zoals zo vaak uitblonk op het middenveld van Leipzig. Marseille was niet heel ontevreden met de kleine achterstand, en zette dus niet alles op alles om een doelpunt af te dwingen. Met de tieners centraal achterin wist Leipzig dus de nul te houden en de 1-0 over de streep te trekken. Marseille zal volgende week in het eigen Stade Vélodrome proberen om het tij te keren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen