Arsenal boekt ruime zege dankzij prachtgoal, ook De Vrij wint

5 april 2018, 22:59   Bijgewerkt: 5 april 2018, 23:05

Arsenal staat met één been in de halve finale van de Europa League. Het toernooi kan het teleurstellende seizoen van de Londenaren redden, en dus komt de 4-1 zege op CSKA Moskou goed uit. Mesut Özil speelde een geweldige wedstrijd, terwijl Aaron Ramsey een absolute wereldgoal maakte. Stefan de Vrij stond 'gewoon' in de basis bij het SS Lazio dat hij deze zomer transfervrij zal verlaten, en boekte een knappe overwinning op Red Bull Salzburg: 4-2.

Arsenal - CSKA Moskou 4-1

De Europa League is van levensbelang voor Arsenal, omdat de club uit Londen kansloos is voor een top-4 klassering in Engeland. Via het winnen van de Europa League kan alsnog Champions League-voetbal voor volgend jaar veiliggesteld worden, net als Manchester United lukte vorig jaar. De volgende horde richting de finale was CSKA Moskou, dat met oud-AZ-controleur Pontus Wernbloom in de spits begon. Er hing veel af van dit duel en de spanning was hoog, maar Arsène Wenger werd op zijn wenken bediend: via een prachtige aanval over veel schijven scoorde Arsenal een vroege openingstreffer. Ramsey schoot in de negende minuut overtuigend een strakke voorzet van Hector Bellerin binnen.

De Engelsen moesten hierna een tegenvaller slikken, want de 21-jarige Aleksandr Golovin schoot in de 23ste minuut op grandioze wijze een vrije trap binnen. De Arsenal-fans hoefden niet lang te treuren, want Alexandre Lacazette mocht enkele minuten later aanleggen vanaf de penaltystip. Afgelopen weekend benutte de Franse spits al een strafschop, en ook vanavond (donderdag) schoot hij beheerst binnen. Het hoogtepunt moest nog komen: in de 28ste minuut scoorde Aaron Ramsey een weergaloze goal met zijn hak. Voor rust zou het zelfs nog 4-1 worden via de tweede goal van Lacazette. Özil was ouderwets op dreef en bij alle aanvallen betrokken, en dus ging Arsenal mede dankzij de Duitser met een ruime voorsprong de rust in.

Na rust bleef Özil strooien met goede passjes, maar Alex Iwobi en Lacazette wisten hier niet van te profiteren. Door de gemiste kansen en omdat Arsenal de marge van drie wel ruim genoeg vond bleef het bij 4-1. De thuisclub nam geen gekke risico's, want het wilde niet dat CSKA een extra uitdoelpunt zou maken. De ene goal die ze gemaakt hebben is de enige houvast voor de Russen, die volgende week moeten hopen op een wonder.

Lazio - Salzburg 4-2

Lazio ging dus met een kater de kleedkamer in, maar zette dit om naar positieve energie. De ploeg van Simone Inzaghi begon wervelend aan de tweede helft en dit leverde een prachtig doelpunt op. Marco Parolo ontving de bal van Luis Alberto, en hakte deze achter het standbeen binnen: 2-1. De vandaag 42 jaar geworden Inzaghi nam mede door de gemaakte uitgoal van Salzburg niet genoemen met de geringe voorsprong, en bracht smaakmaker Felipe Anderson. Niet Anderson, maar een invaller van Salzburg zou eerst een hoofdrol opeisen. Takumi Minamino stond koud in het veld toen hij de gelijkmaker tegen de touwen roste: 2-2.

Dit kon Anderson niet laten gebeuren: met een machtige versnelling en hard schot zette de Braziliaan zijn ploeg alweer op voorsprong, 3-2. Ook de 4-2 liet niet lang op zich wachten, op aangeven van Lucas Leiva scoorde Ciro Immobile zijn zevende Europa League-treffer dit seizoen. De Italiaanse spits is nog één doelpunt verwijderd van de al uitgeschakelde Aritz Aduriz van Athletic Bilbao, en heeft de topscorerstitel dus voor het grijpen. Immobile miste nog een kans op de 5-2, maar heeft met zijn ploeg al met al een goede uitgangspositie neergezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen