Dessers: "Kan me dit niet nog een seizoen veroorloven"

5 april 2018, 19:44

Met hoge verwachtingen streek Cyriel Dessers afgelopen zomer neer bij FC Utrecht, maar de Belg heeft die ondanks een goede start nog niet waar kunnen maken. De 23-jarige aanvaller is niet ongeduldig, maar hoopt komend seizoen alsnog te kunnen vlammen en een basisplaats te krijgen.

Met name in de tweede seizoenshelft moet de oud-speler van NAC Breda het doen met invalbeurten. "Ik voel genoeg vertrouwen, maar dat zal zich op een gegeven moment ook moeten uiten in speelminuten. Daar moeten we niet flauw over doen", zegt Dessers tegen het Algemeen Dagblad. "Het is een heel moeilijke situatie, vooral mentaal. Het argument van de trainer is dat de ploeg het goed doet. En een jongen als Labyad is een zekerheid; sinds hij in de spits speelt weet je dat er een plaatsje minder is om voor te knokken. In dat opzicht heb ik een paar keer het geluk niet mee gehad. De statistieken spreken in mijn voordeel, maar dit hoort er waarschijnlijk bij nu ik bij een ploeg in de top vijf zit."

Dit seizoen is het leren voor Dessers, komend jaar moet het gebeuren voor de ambitieuze aanvaller. "Ik kijk absoluut naar volgend seizoen, ik praat daar ook veel met de trainer over. De situatie zoals die nu is, kan ik me niet nog een seizoen veroorloven - zeker niet op mijn leeftijd. Dat lijkt me duidelijk", zegt Dessers. Hij wil niet negatief zijn. "Het is nu al een geslaagd seizoen. Het had nog veel beter kunnen zijn, maar met acht doelpunten en elf basisplaatsen denk ik dat ik mijn werk heb gedaan en niet mag klagen. Je mag ook niet vergeten dat dit mijn eerste seizoen is in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen