Ten Hag wil dat Ajax beter begint aan wedstrijden

5 april 2018, 16:15

Erik ten Hag heeft vastgesteld dat Ajax de laatste tijd niet goed begint aan wedstrijden en wil dat zien te doorbreken in de wedstrijd tegen Heracles Almelo van komend weekend. De oefenmeester vindt dat Ajax dwingender moet zijn aan de bal en meer lef en moed moet tonen.

Ajax speelt zondag tegen Heracles, de ploeg die eerder dit seizoen van de Amsterdammers won. "Ik weet hoe Ajax bij Heracles heeft verloren", spreekt de oud-trainer van FC Utrecht op de clubwebsite. "Heracles heeft een ploeg met een goede teamgeest en goede spirit. Én een paar spelers die onvoorspelbaar zijn."

Ten Hag hoopt dat zijn ploeg beter begint aan die wedstrijd dan de laatste tijd het geval is. Afgelopen zondag tegen FC Groningen ontsnapte de ploeg aan een 2-0 achterstand. "Dat was niet zoals we willen. Ik heb de ploeg er ook op aangesproken. We hadden bij rust op een 2-0-achterstand kunnen staan als die - overigens onterecht gegeven - penalty erin was gegaan. Maar we vonden een weg om te winnen. Er is al een tijdje een patroon dat we slecht beginnen."

"Dat moeten we zien te doorbreken", weet Ten Hag. "We moeten dwingender aan de bal zijn, meer lef en moed tonen. Positief is dat Ajax veerkracht toont en een tempo op de mat kan leggen dat door de tegenstander niet te belopen is. We hebben bovendien veel spelers die kunnen scoren; er staan er veel op de topscorerslijst."

Ten Hag verwacht overigens dat Kasper Dolberg zondag weer bij de selectie zit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen