Spoorboekje: kraker in Jupiler League, Excelsior tegen Willem II

6 april 2018, 15:19

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 6 april.

Nieuws

Reacties Europa League-wedstrijden

De eerste wedstrijden in de kwartfinale van de Europa League zijn gespeeld.

Vooruitblik Eredivisie

Bijna alle Eredivisionisten spelen nog ergens voor, dus gaan we een spannend slot van de competitie tegemoet. Excelsior en Willem II trappen de speelronde vanavond af, maar de meeste teams komen pas zaterdag en zondag in actie. Vandaag wordt duidelijk met welk strijdplan de clubs de speelronde ingaan.

Specials

Van Lunteren blikt vooruit op Oranje-vrouwen

Met de teleurstellende remise tegen Ierland (0-0) nog in het geheugen, hervatten de Oranje-vrouwen vanavond (vrijdag) de WK-kwalificatie. De Europees kampioen treft in het Philips Stadion Noord-Ierland, en dinsdag wacht de return tegen Ierland. Zij gaan de bus ongetwijfeld weer parkeren. Om de muur omver te beuken, ligt er een belangrijke rol voor Desiree van Lunteren (25) in het verschiet. FCUpdate.nl sprak met haar.

Wedstrijden

Excelsior - Willem II (20.00 uur)

Speelronde 30 van de Eredivisie begint op Woudestein, waar Excelsior het opneemt tegen Willem II. De Kralingers hebben zich al veilig gespeeld en hopen zich stiekem nog te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Daar gaan de Tilburgers niet aan meewerken, want zij kunnen zich in Rotterdam zo goed als veilig spelen.

Jong Ajax - NEC (20.00 uur)

Dé kraker van de Jupiler League is het duel tussen Jong Ajax en NEC, de nummers twee en drie van de competitie. Samen met Fortuna Sittard zijn de teams in een zinderende strijd om het kampioenschap verwikkeld. Wie deelt wie een klap uit? En wat doet koploper Fortuna Sittard op bezoek Go Ahead Eagles?

Nederland - Noord-Ierland vrouwen (20.00 uur)

De Oranje Leeuwinnen komen vanavond in actie tegen Noord-Ierland. In Eindhoven spelen de Oranje vrouwen hun vierde WK-kwalificatiewedstrijd. Het is voor het eerst dat de Oranje Leeuwinnen aantreden in het Philips Stadion. 

Deportivo La Coruña - Malága (20.30 uur)

Het Deportivo La Coruña van trainer Clarence Seedorf vecht voor zijn laatste kans. Het thuisduel met Malága staat op het programma; een wedstrijd die gewonnen móet worden. Het gat met Levante bedraagt acht punten, dus zal voor eigen publiek gewonnen moeten worden tegen de hekkensluiter.

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain (20.45 uur)

Paris Saint-Germain kan dit weekend kampioen worden. Dan zal de club in Parijs eerst zelf moeten winnen op bezoek bij AS Saint-Étienne. Wint PSG en verliest AS Monaco een dag later van FC Nantes, dan is de Franse kampioen bekend.

Voetbal op tv

19.50 uur: Jong Ajax - NEC, FOX Sports 5, live verslag van Jupiler League-duel

20.00 uur: Excelsior - Willem II, FOX Sports 3, live verslag van Eredivisie-duel

20.25 uur: Hannover 96 - Werder Bremen, FOX Sports 2, live verslag van Bundesliga-duel

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7, voetbaltalkshow

20.55 uur: Deportivo La Coruna - Málaga, Ziggo Sport Extra , live verslag van Primera División-duel

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen