Valverde voorzichtig ondanks uitgangspositie Barcelona

5 april 2018, 08:44

Na de 4-1 zege op AS Roma twijfelt bijna niemand er meer aan dat FC Barcelona zich over een week zal plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Ernesto Valverde weet dat zijn team zich een uitstekende uitgangspositie heeft verschaft. Toch wil de trainer niet te vroeg juichen.

De Catalanen boekten voor eigen publiek een ruime overwinning, mede door eigen doelpunten van Daniele De Rossi en Kostas Manolas. "Voetbal is een spel van fouten. Je dwingt je tegenstanders deze fouten te maken en probeert ze zelf te voorkomen. We willen dat spelers perfect, maar iedereen begaat fouten. Zelfs coaches", aldus Valverde op de website van de UEFA. Via de clubkanalen laat de trainer weten dat hij blij is met het resultaat, maar dat de strijd nog niet gestreden is.

Volgens verdediger Gerard Piqué is het geen geluk dat in het huidige Champions League-seizoen tegenstanders al vijf keer een eigen doelpunt maakten in een duel met Barcelona. "Dingen gebeuren voor een reden. Ik denk dat deze goals worden gemaakt omdat we hoog druk zetten. De bal is vaker in de tegenstanders' gebied dan bij wedstrijden van andere teams."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen