Liverpool wervelt een half uur lang en neemt afstand van City

4 april 2018, 22:40

Liverpool is de grote winnaar geworden van het Engelse onderonsje in de kwartfinale van de Champions League. The Reds speelden tegen Manchester City een bijna perfecte eerste helft, overklaste de lijstaanvoerder van Premier League en won dankzij Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain en Sadio Mané op Anfield met 3-0.

Mohamed Salah is het gehele seizoen al de grote ster van Liverpool. Alle ogen waren op hem gericht en hij had slechts elf minuten nodig om te bewijzen dat hij van die druk geen last had. Na een mislukte City-corner counterde Liverpool razendsnel naar de openingstreffer: Salah gaf een steekbal op Roberto Firmino. De inzet van de Braziliaan werd nog gekeerd, maar Salah stond op de juiste plek voor de rebound.

Ook na rust bleef Liverpool scherp, want zij weten als geen ander het bij een 3-0 ruststand nog niet gespeeld hoeft te zijn. Guardiola wisselde in de rust niet. Dat moest Klopp noodgedwongen wel, want Salah verliet met een liesblessure het veld. Een aderlating voor het thuispubliek, dat Wijnaldum voor Salah zag invallen. Liverpool verloor langzaam de controle over de wedstrijd, zonder dat City kansen wist te creëren. De equipe van Guardiola oogde voor hun begrippen ongekend tandeloos. Vooral Sané had zijn dag duidelijk niet. De doorgaans zo flitsende buitenspeler werd vakkundig uit de wedstrijd verdedigd voor Trent Alexander-Arnold. Door dit alles was de tweede helft een stuk minder leuk dan het eerste bedrijf, want buiten een afgekeurd City-doelpunt viel er weinig te beleven.

Iedereen die Liverpool lief heeft zal daar maling aan hebben. Dankzij een uitmuntende eerste 45 minuten nemen de mannen van Klopp een verrassende en ruime voorsprong op Guardiola en zijn manschappen. Een ticket voor de laatste vier lonkt voor The Reds. Manchester City heeft volgende week namelijk een klein wondertje nodig in het eigen Etihad Stadium. [photo,113022,left,]