Ruime zege voor Barcelona door eigen goals Roma

4 april 2018, 22:38   Bijgewerkt: 4 april 2018, 23:54

FC Barcelona heeft zich woensdagavond zo goed als zeker geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Catalanen speelden tegen AS Roma een allesbehalve grootse wedstrijd, maar werden in het zadel geholpen door twee eigen doelpunten aan Romeinse zijde. Dankzij Gerard Piqué, Edin Dzeko en de eerste Europese treffer van Luis Suarez dit seizoen eindigde het treffen uiteindelijk in 4-1. De return in Rome lijkt hierdoor een formaliteit te zijn.

Barcelona was niet in beste doen en had moeite om het compacte AS Roma te ontregelen. Een doorgeschoten voorzet van Ivan Rakitic leek de 1-0 op te leveren, maar de bal eindigde tegen de paal. Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong door een ongelukkige eigen goal van Daniele De Rossi. Aan de andere kant maakte Samuel Umtiti op de rand van het strafschopgebied een overtreding op Lorenzo Pellegrini en ontsnapte Barcelona aan een penalty tegen.

Nog binnen het uur hadden de Catalanen de stand naar 3-0 getild. Nadat doelman Alisson een inzet van Suarez had gekeerd, schoot Piqué in de rebound de eerste reguliere Barcelona-goal binnen. De gastheren geloofden het wel en leunden achterover, terwijl Roma nog vol enthousiasme op zoek ging naar een eretreffer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen