Derby della Madonnina eindigt door Icardi doelpuntloos

4 april 2018, 20:38

Hij schiet dit seizoen alle netten kapot in de Serie A, maar Mauro Icardi heeft woensdag nagelaten om ook in de derby tegen AC Milan te scoren voor Internazionale. Mede door enkele grote missers van de Argentijn eindigde de ietwat tegenvallende Derby della Madonnina in 0-0. Inter laat daardoor na om de derde plaats over te nemen van AS Roma, terwijl Milan op de zesde positie blijft staan in de Serie A.  

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de supporters van Milan enkele fraaie sfeeracties in petto om de ploeg een steun in de rug te geven. Milan ging zaterdagavond onderuit bij koploper Juventus, maar won de vijf competitiewedstrijden daarvoor allemaal. Daardoor had het team het nodige vertrouwen voor de derby van vanavond, maar dat gold ook voor Inter. De rivaal, die acht punten meer heeft, won de afgelopen twee duels met grote cijfers (0-3 en 5-0).

In de eerste derby van dit seizoen won Inter met 3-2 dankzij drie treffers van Icardi. De topschutter had vanavond een soortgelijke heldenrol kunnen bekleden, maar had het vizier niet op scherp staan. Hij trof in het eerste bedrijf wel doel en liep juichend weg, maar zijn doelpunt werd met hulp van de videoscheidsrechter geannuleerd vanwege buitenspel. Dit gebeurde Milan ook. Patrick Cutrone was in het tweede bedrijf trefzeker, maar zijn omhaal werd wegens buitenspel ook afgefloten.

Toch stond de tweede helft voornamelijk in het teken van de missers van Icardi. In de 55ste minuut kon de spits de bal ogenschijnlijk makkelijk in het doel schuiven, maar de Argentijn werkte de bal naast. In blessuretijd kreeg hij vervolgens de mogelijkheid om alsnog de derby te beslissen, maar ook nu faalde Icardi in de afronding: 0-0.

Inter, dat vierde staat, ziet concurrent Lazio Roma door het gelijkspel naderen tot twee punten. Milan lijkt uitgespeeld als het gaat om Champions League-tickets: de nummer zes heeft een achterstand van acht punten op Inter.[photo,113019,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen