Jans blij met Mendes Moreira: "Schiet ze er achter elkaar in"

4 april 2018, 16:29

FC Groningen heeft met ingang van komend seizoen de beschikking over een grote naam uit het amateurvoetbal. Aanvaller Ahmad Mendes Moreira maakt de overstap van Kozakken Boys en gaat de stap van de Tweede Divisie naar de Eredivisie maken. Ron Jans hoopt dat hij de verwachtingen waar kan maken.

De technisch manager kent de kwaliteiten van de buitenspeler van Kozakken Boys. "Hij is sterk en snel en linksbuiten. Elk jaar maakt hij meer doelpunten. Het zal een enorme stap voor hem worden, maar er zijn voorbeelden van voetballers die vanuit het amateurvoetbal geslaagd zijn in de Eredivisie", zegt hij hoopvol op de clubwebsite. "Hij schiet ze er dit seizoen achter elkaar in. Hij is het seizoen begonnen als linksbuiten, speelt inmiddels in de spits maar kan ook vanaf de rechterkant komen en met links schieten."

"De focus zal komend seizoen liggen op minuten maken en de concurrentie aangaan met de andere aanvallers. Als hij een vaste waarde wordt, zullen we vanzelf zien op welke positie dat is", aldus Jans. De nieuwe aanwinst gaat de komende tijd alvast aan de slag met een individueel schema, om zo de stap van de Tweede Divisie naar de Eredivisie kleiner te laten zijn. "Want als je op de trap in één keer drie treden wil nemen, kan je er wel eens vanaf vallen. En dat willen wij graag zien te voorkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen