Wellenreuther sluit seizoen bij Willem II tóch met glimlach af

4 april 2018, 08:34

Timon Wellenreuther sluit zijn eerste seizoen bij Willem II alsnog met een glimlach af. De 22-jarige Duitse doelman raakte zijn plek onder de lat kwijt aan Mattijs Branderhorst. Maar door blessure van zijn concurrent, maakt Wellenreuther het seizoen af.

In zijn eerste zeven wedstrijden voor Willem II moest de oud-doelman van Schalke 04 achttien keer vissen, en pakten de Tricolores slechts drie punten. Daarna verloor Wellenreuther zijn basisplaats, omdat hij voor de wedstrijd tegen Groningen licht geblesseerd was en men geen risico wilde nemen.

Branderhorst greep z'n kans met beide handen aan. Prompt won Willem II ook in zijn eerste twee wedstrijden. "Ik heb met de trainer gepraat en die zei dat hij Mattijs vanwege de goede resultaten wilde laten staan", zegt Wellenreuther tegen het Brabants Dagblad. "Dat het niets met mijn prestaties te maken had." Ook vindt de jeugdinternational zich slachtoffer van een verdediging die aan het begin nog niet op orde was. "We wisselden van spelsysteem, waarbij niet iedereen goed wist wat er van hem wordt verwacht. Daardoor kregen we toen zo veel tegendoelpunten."

Straf

Tevens werd Wellenreuther in december disciplinair gestraft. De inmiddels opgestapte Erwin van de Looi zette hem voor de uitwedstrijd tegen Ajax op de tribune. "Ik kreeg het verwijt dat ik me niet meer honderd procent zou inzetten op de trainingen. Toen ik één keer te laat was gekomen, volgde die straf. Ik vond dat niet fair. Er werd echt naar iets gezocht."

Omdat Branderhorst door een bovenbeenblessure dit seizoen niet meer in actie komt, eindigt het seizoen voor Wellenreuther toch nog rooskleurig. "Natuurlijk gun ik Mattijs dat niet. Maar het bood mij wel een nieuwe kans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen