De Roon en Hateboer onderuit met Atalanta, Fiorentina wint

3 april 2018, 20:45   Bijgewerkt: 3 april 2018, 21:20

Atalanta heeft dinsdagmiddag een 1-2 nederlaag geleden tegen Sampdoria. Daardoor komt Sampdoria in puntenaantal gelijk met Atalanta. Ook voor Fiorentina stond er een inhaalwedstrijd op het programma. Udinese werd met 0-2 verslagen.

Atalanta - Sampdoria 1-2

Bij Atalanta begonnen Hans Hateboer en Marten de Roon beiden in de basis. Het was Sampdoria dat vlak voor rust op voorsprong kwam via Gianluca Caprari. Met nog iets meer dan twintig minuten te gaan tekende Rafael Toloi voor de gelijkmaker. Zo leek het lange tijd bij een gelijkspel te gaan blijven, maar Sampdoria maakte zes minuten voor tijd toch nog de winnende treffer. Duvan Zapata zorgde voor de 1-2 eindstand.

Atalanta wist van te voren dat het afstand kon nemen van Sampdoria bij winst, maar slaagde daar dus niet in. Hierdoor komt Sampdoria in puntenaantal gelijk. Beide ploegen hebben 47 punten na dertig wedstrijden.

Udinese - Fiorentina 0-2

Fiorentina versloeg dinsdagavond Udinese met 0-2. De wedstrijd werd begin maart afgelast vanwege het overlijden van Fiorentina-aanvoerder Davide Astori. Fiorentina kreeg na een half uur spelen de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. De bezoekers kregen een penalty toegewezen die Jordan Veretout vervolgens benutte.

Twintig minuten voor tijd werd het ook nog 0-2. Giovanni Simeone verdubbelde de score. Fiorentina komt door de zege net als Sampdoria en Atalanta op 47 punten te staan en bezet de negende plek.