Manchester City zonder Agüero in CL-kraker tegen Liverpool

3 april 2018, 18:48   Bijgewerkt: 3 april 2018, 19:18

Woensdag treffen Manchester City en Liverpool elkaar in een Engels onderonsje in de Champions League. In de heenwedstrijd op Anfield moet City het doen zonder Sergio Agüero. De Argentijnse aanvaller kampt nog altijd met een knieblessure.

"Het gaat al wel iets beter met Sergio, maar volgens de dokter had hij nog wel last. Hij is in Manchester achtergebleven", licht Guardiola toe op de persconferentie van dinsdag. De aanvaller liep onlangs tijdens een training een knieblessure op. De manager stelt verder dat City vooral een manier moet zien te vinden om Mohamed Salah af te stoppen. "Hij creëert dit seizoen enorm veel kansen voor Liverpool, maar dat is ook omdat de manier waarop Jürgen Klopp speelt perfect is voor hem."

Ondanks dat feit is Guardiola niet van plan om zijn tactiek aan te passen. "We houden zeker rekening met de kwaliteiten van Liverpool, het zou arrogant zijn om dat niet te doen. Maar dat betekent nog niet dat we negentig minuten lang gaan verdedigen. We doen het de laatste weken goed, ik zie geen reden om iets te veranderen", besloot de manager.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen