Damen hervat training: "Voelde me vaak een eenzame strijder"

3 april 2018, 17:31   Bijgewerkt: 3 april 2018, 17:38

Alessandro Damen stond dinsdag voor het eerst in maanden weer op het veld bij Excelsior. De ongelukkige doelman liep in augustus 2017 voor de derde keer in zijn loopbaan een zware knieblessure op. Hij hoopt tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen weer helemaal fit te zijn.

Na twee zware knieblessures moest Damen opnieuw onder het mes en negen maanden revalideren. "Ik koos er deze keer voor om in Zeist te revalideren. De twee keer hiervoor was het toch weer misgegaan en daarom wilde ik nu iets anders. Ik kon het niet opbrengen om hier weer negen maanden aan het rand van het veld alleen te trainen. Ik sprak mensen die ook in Zeist hadden gerevalideerd en die waren allemaal enthousiast, over de faciliteiten en zo. Ik train daar samen met jongens die hetzelfde hebben als ik. Bij Excelsior voelde ik me vaak een eenzame strijder", legt de doelman uit op de website van Excelsior.

Ondanks dat het driemaal misging, leeft er niet direct angst bij de Excelsior-doeman. "Natuurlijk vragen mensen mij hoe ik dit voor derde keer heb kunnen opbrengen. Ik denk dat het de liefde voor het spelletje is. Ook ben ik naast het keiharde trainen thuis leuke dingen blijven doen. Zo houd ik het vol. Ik voel me nu sterk en vrij en heb geen angst. Ook niet met springen. Ik heb vertrouwen in mijn eigen lichaam en denk er dus niet aan dat het weer mis zal gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen