Preview: CL-kwartfinales met unieke bezetting van start

3 april 2018, 15:32

De UEFA Champions League is bezig aan haar 26ste editie. Hoewel het grootste clubtoernooi van Europa over het algemeen wordt gedomineerd door de 'grote vier' (Spanje, Engeland, Duitsland en Italië) is dit pas de eerste keer ooit dat er geen teams uit andere landen bij de laatste acht horen. De kwartfinales van het miljoenenbal beginnen vanavond. FCUpdate.nl blikt vooruit.

Bij de voorgaande 25 uitvoeringen van de Champions League verdeelden Spanje, Engeland, Italië en Duitsland maar liefst 22 eindzeges, slechts drie keer ging de cup met de grote oren naar een ander land. In 1993 won het Franse Marseille de eerste editie van de Champions League, twee jaar later bracht Ajax de trofee naar Nederland en in 2004 was FC Porto uit Portugal de beste. Van de 25 verliezend finalisten komen er slechts twee uit een ander land dan Spanje, Engeland, Italië of Duitsland: Ajax in 1996 en AS Monaco in 2004.

Sevilla FC - Bayern München (dinsdag 20.45 uur, return 11 april)

Ook al is het de enig overgebleven Duitse vertegenwoordiger, Bayern München behoort wel tot de topfavorieten voor de eindzege. Der Rekordmeister, die komend weekend in de nationale competitie al kampioen kan worden, trof het bovendien bij de loting voor de kwartfinales: Sevilla kwam uit de koker rollen. De Spanjaarden kwamen een groep met Liverpool, Spartak Moskou en NK Maribor niet heel overtuigend door. Het Bayern van Arjen Robben, dat in de achtste finales Besiktas over twee wedstrijden met 8-1 oprolde en afgelopen weekend in de competitie Dortmund met 6-0 versloeg, moet echter waken voor onderschatting.

Juventus - Real Madrid (dinsdag 20.45 uur, return 11 april)

Met Juventus - Real Madrid krijgen we een herhaling van de finale van vorig seizoen voorgeschoteld. Destijds waren de Spanjaarden in het Millennium Stadium in Cardiff met 4-1 de betere over La Vecchia Signora, waarmee ze als eerste club ooit de titel in de Champions League prolongeerden. Real was in 2016 ook al de beste van Europa, toen ten koste van stadgenoot Atlético Madrid in de eindstrijd. De laatste club die erin slaagde De Koninklijke uit te schakelen in het toernooi is Juventus. Dat deed de formatie uit Turijn in de halve finales van het seizoen 2014/2015, toen het over twee duels met 3-2 de betere was. Ook toen begon Juventus met een thuiswedstrijd, die het met 2-1 naar haar hand zette. Een week later eindigde de return in Madrid in 1-1.

FC Barcelona - AS Roma (woensdag 20.45 uur, return 10 april)

Op woensdag is het tijd voor het volgende La Liga/Serie A-onderonsje: FC Barcelona - AS Roma. Twee seizoenen geleden namen beide teams het voor de laatste keer tegen elkaar op in de Champions League, destijds gebeurde dat in de groepsfase. Aan die confrontatie zal men in Rome liever niet terugdenken, aangezien Barça in het eigen Camp Nou met maar liefst 6-1 te sterk was. De Giallorossi hadden twee maanden daarvoor thuis wel een punt gepakt tegen de Catalanen. Mede door een fenomenale afstandsgoal (vanaf het middenveld) van Alessandro Florenzi werd het 1-1 in het Stadio Olimpico.

Liverpool - Manchester City (woensdag 20.45 uur, return 10 april)

Tussen 2004 en 2011 waren er maar liefst negen volledig Engelse affiches in de Champions League. Daarna bleef het op dat gebied rustig, wat mede het gevolg is van de geslonken dominantie van de Premier League in Europa. Tijden dat Engeland vier teams in de kwartfinale had, zijn alweer even geleden. Niettemin is er dit seizoen weer een Engelse confrontatie: Liverpool en Manchester City binden de strijd aan voor een plek bij de laatste vier. Het wordt een tweeluik met de twee beste spelers uit de Premier League, met bij Liverpool topscorer Mohamed Salah en bij Manchester City spelmaker Kevin De Bruyne.

Alle vier de duels in de kwartfinale van de Champions League zijn live te volgen op FCUpdate.nl!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen