Van Hanegem: "Bacuna kan fluitend mee bij top drie"

3 april 2018, 07:55

Willem van Hanegem is onder de indruk van Juninho Bacuna. De 52-voudig international van het Nederlands elftal denkt dat de 20-jarige middenvelder van FC Groningen de stap naar de traditionele top drie moeiteloos aan kan.

"Bacuna is een speler die de kaas nooit van zijn brood laat eten. Tijdens de winterstop zagen mensen die ik goed ken hem voor de zoveelste keer aan het werk tegen Club Brugge. Ze waren, net als ik, weer enthousiast. Hans Vanaken is één van de beste spelers van Brugge, maar Bacuna zat er voortdurend kort op bij hem. Het werd ruzie, maar Bacuna deinsde ook toen niet opzij. Integendeel", aldus Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Ik zeg je: als je deze jongen goed begeleidt en je brengt hem aan het verstand wanneer hij wel en vooral wanneer hij niet zijn tegenstanders moet irriteren, dan kan hij nog grote stappen zetten. Ja, hij heeft met zijn 20 jaar de kwaliteiten om nu de stap naar de top drie te zetten. Fluitend."

Volgens Van Hanegem moet ook de KNVB opletten. "Die Bacuna zag ik onlangs debuteren in Jong Oranje tegen Jong België. Daar straalde alweer iets vanaf. Een paar dagen later trok de ploeg van Art Langeler naar Andorra, maar Bacuna hoefde van de KNVB niet mee, hij moest naar Oranje onder 20. Zijn broer Leandro speelt al voor Curaçao, Juninho nog niet. Als de KNVB nu maar een keertje scherp is. Want als ik Hakim Ziyech bij Marokko zie, dan denk ik toch steeds na over hoe hij in Oranje had kunnen functioneren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen