Gisteren gemist: Hasselbaink ontslagen, Vormer belangrijk

3 april 2018, 00:30   Bijgewerkt: 2 april 2018, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 2 april.

Hasselbaink per direct op straat gezet door Northampton

Jimmy Floyd Hasselbaink is ontslagen bij Northampton Town. De Engelse club uit de League One heeft dat maandagavond bekendgemaakt. Northampton staat 22ste en de clubleiding ziet onvoldoende perspectief dat hier onder Hasselbaink verandering in komt.

Sleutelrol van Vormer bij late overwinning Club Brugge

Club Brugge is de Belgische play-offs begonnen met een benauwde, maar erg belangrijke overwinning op Racing Genk (1-0). Ruud Vormer versierde in de blessuretijd van het duel een strafschop. Club Brugge heeft nu een voorsprong van negen punten op achtervolgers AA Gent en Anderlecht.

Fortuna, NEC en Jong Ajax maken geen fout in titelrace

Koploper Fortuna Sittard en de runner-ups NEC en Jong Ajax hebben maandag tijdens de eindsprint richting het kampioenschap in de Jupiler League geen fout gemaakt. De Limburgers hadden er in de thuispartij tegen Helmond Sport na acht minuten al twee in liggen. De teller stokte uiteindelijk bij 3-0. NEC en Jong Ajax wonnen ook, waardoor de achterstand op de club uit Sittard met vijf potjes te gaan nog steeds één schamel punt is.

Porto verslikt zich en raakt koppositie kwijt aan Benfica

FC Porto is de koppositie kwijtgeraakt aan Benfica. De ex-koploper liet zich maandagavond verrassen door Belenenses (2-0), een club uit het rechterrijtje van de Primeira Liga. Titelverdediger Benfica heeft een puntje meer dan Porto. Voor Iker Casillas was het extra zuur, want de doelman speelde zijn duizendste wedstrijd van zijn profcarrière.

Van Marwijk: "Verlies van WK-finale steeds pijnlijker"

Bert van Marwijk was zo dichtbij de wereldtitel met Nederland, maar de teen van Iker Casillas zorgde voor een sportief drama in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Voor zijn gevoel wordt het missen van de wereldtitel in 2010 nu steeds pijnlijker.

Belangrijkste uitslagen:

Club Brugge - Racing Genk 1-0

Belenenses - FC Porto 2-0

De Graafschap - Den Bosch 2-1

FC Dordrecht - Jong Ajax 2-3

Fortuna Sittard - Helmond Sport 3-0

NEC - Telstar 3-0

Getafe - Real Betis 0-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen