Nigel de Jong: "Ook als je scheisse speelt, moet je er staan"

2 april 2018, 20:59

Nigel de Jong is duidelijk in zijn analyse over FSV Mainz: de selectie moet harder voor zichzelf zijn. De broodheer van de oud-Ajacied verkeert in de Bundesliga in degradatiegevaar. Zoals het nu lijkt moet Mainz nacompetitie spelen.

In de interlandperiode zijn de koppen bij elkaar gestoken. "We moeten harder en realistischer zijn", zegt De Jong tegen Kicker. "Ook als je scheisse speelt, moet je er staan. Die mentaliteit moet in de ploeg. De trainer heeft dat ook duidelijk gemaakt aan ons allen. Iedereen moet in de spiegel kijken en zichzelf afvragen: wat doe ik, en hoe speel ik?"

Mainz pakte zondag in eigen huis een punt tegen Borussia Mönchengladbach (0-0). In dat duel toonde de ploeg passie en strijd. "Dit is de manier waarop het moet. Wie wil, gaat mee. En wie niet mee wil, moet afscheid nemen."

De Jong bleef tegen Mönchengladbach de hele wedstrijd op de bank. "Het is altijd gemakkelijk om de coach (Sandro Schwarz, red.) de schuld te geven en te bekritiseren. Maar je ziet het in Hamburg en Wolfsburg: je kunt een nieuwe trainer nemen, maar dat wil niet zeggen dat het beter wordt. De spelers moeten het doen. Wij doen het met Sandro, hij is de beste man voor Mainz."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen