Fortuna, NEC en Jong Ajax maken geen fout in titelrace

2 april 2018, 16:34

Koploper Fortuna Sittard en de runner-ups NEC en Jong Ajax hebben maandag tijdens de eindsprint richting het kampioenschap in de Jupiler League geen fout gemaakt. De Limburgers hadden er in de thuispartij tegen Helmond Sport na acht minuten al twee in liggen. De teller stokte uiteindelijk bij 3-0. NEC en Jong Ajax wonnen ook, waardoor de achterstand op de club uit Sittard met vijf potjes te gaan nog steeds één schamel punt is.

Fortuna Sittard – Helmond Sport: 3-0

Usain Bolt zou trots zijn als hij zag hoe snel koploper Fortuna uit de startblokken schoot. Binnen acht minuten was de thuispartij tegen Helmond Sport beslist: Lars Hutten en Michael Pinto verschenen in de openingsfase op het scorebord. Vervolgens kreeg Fortuna meer dan genoeg kansen om de 2-0 voorsprong uit te bouwen, maar alle Limburgse pogingen strandden in de handschoenen van Helmond-doelman Stijn van Gassel. Kansen genoeg, maar doelpunten vielen er voor rust niet meer. Kort daarna wel, want Lisandro Semedo zorgde tien minuten na rust voor de 3-0 en de definitieve beslissing. De krachtsverhoudingen waren groter dan de score doet vermoeden, maar in Sittard en omstreken maalt niemand daar om.

NEC – Telstar: 3-0

De Nijmegenaren kenden in eigen huis een droomstart. In de tweede minuut schoot Michael Heinloth na een fraaie aanval zijn club op voorsprong tegen Telstar. De Nijmegenaren verspeelden drie dagen geleden alweer voor de vijfde maal dit seizoen de koppositie na een 3-2 nederlaag tegen FC Eindhoven. De equipe van Pepijn Lijnders voetbalde in de Goffert aanmerkelijk beter en kreeg na een half uur de ultieme mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Telstar-doelman Rody de Boer keerde echter de pingel van vleugelspits Arnaut Groeneveld. De 2-0 kwam er toch. Luttele secondes voor de thee kopte Wojciech Golla NEC naar een ruimere marge. Telstar was machteloos, zeker toen Shaquille Sno zijn tweede gele kaart ontving. NEC geloofde het na rust wel, want de drie punten waren in de tas. Wel scoorde Ferdi Kardioglu nog een derde treffer na een mooie combinatie met Anass Achahbar

FC Dordrecht – Jong Ajax: 2-3

Jong Ajax had een minder goede start dan Fortuna en NEC. De beloftes uit Amsterdam kwamen na een half uur zelfs op achterstand. Linksbuiten Robert Mutzers zorgde voor een Dordrechtse voorsprong. Het bleek echter maar van korte duur. Binnen een paar minuten had de ploeg van Michael Reiziger de schade meer dan gerepareerd dankzij een acrobatische omhaal van Ché Nunnely en een spitsengoal van Mateo Cassierra. Dordt kwam na rust knap terug dankzij de gelijkmaker van Denis Mahmudov. Puntenverlies leden de talentvolle Amsterdammers niet, want een schot van Teun Bijleveld bezorgde Jong Ajax de 2-3 en de drie punten.

Overige uitslagen

De Graafschap – FC Den Bosch: 2-1

FC Volendam – Jong AZ: 4-1

Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles: 1-0

Jong PSV – FC Oss: 5-1

MVV Maastricht – FC Emmen: 0-1

RKC Waalwijk – Almere City FC: 0-4

SC Cambuur – FC Eindhoven: 3-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen