Spoorboekje: cruciale fase van Champions League breekt aan

3 april 2018, 07:00   Bijgewerkt: 2 april 2018, 22:14

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 3 april.

Nieuws

De cruciale fase van de Champions League breekt aan

FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Juventus, AS Roma, Liverpool, Sevilla of Bayern München. Tussen een van deze ploegen zit de winnaar van de Champions League dit seizoen. Dit is de fase waarin alle ploegen het moeten laten zien en de duels op het scherpst van de snede gaan. Oftewel: genieten. 

Wedstrijden

Atalanta Bergamo - Sampdoria (18.30)

Een mooie pot in de middenmoot van de Serie A, waar de Nederlanders van Atalanta achtervolgers Fiorentina en Sampdoria veel pijn kunnen doen als ze dinsdagavond in eigen huis winnen van Sampdoria. Gezien de huidige vorm moet dat mogelijk zijn: van de laatste vijf duels wonen de bezoekers er slechts één, viermaal werd er verloren en Marten de Roon en co. zijn juist bezig aan een prima reeks.

Juventus - Real Madrid (20.45 uur)

Een herhaling van zetten van de Champions League-finale van vorig jaar en voor Real Madrid bovendien het toernooi dat het seizoen moet redden. In de Primera Division en Copa del Rey zijn de kansen al verkeken, terwijl Juventus nog wel wat voor te spelen heeft op meerdere fronten. Kan de Oude Dame desondanks overeind blijven in eigen huis tegen de Koninklijke en revanche nemen op de verloren finale van afgelopen seizoen?

Ross Country - Patrick Thistle (20.45 uur)

Een absolute degradatiekraker in Schotland met Nederlandse inbreng. Als Alex Schalk, topscorer bij de hekkensluiter, met zijn ploeg nog een beetje uitzicht wil houden op de plekken naar boven, moet er gewonnen worden van directe concurrent Patrick Thistle. In dat geval stijgen ze van de laatste plek naar stek elf, met uitzicht op Dundee United. Als ze verliezen, is voorlopig het perspectief weg.

Voetbal op tv

20.00 uur: Juventus - Real Madrid, Veronica - live verslag van Champions League-duel, met voor- en nabeschouwing

20.45 uur: Sevilla - Bayern München, Ziggo Sport Extra 1 - live verslag van Champions League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen