Tsimikas vond zijn treffer de mooiste: "Best acrobatisch"

2 april 2018, 08:47

Hoewel de prachtgoals dit Eredivisie-weekend ons om de oren vlogen, maakte Willem II'er Konstantinos Tsimikas met zijn omhaal misschien wel de mooie van allemaal. Met een halve omhaal aan de zijkant van het zestienmetergebied verschalkte hij FC Utrecht-doelman David Jensen. Het was voor de linksachter de afsluiting van een bijzondere week.

"Ook de lob van Fran Sol (de 3-2, red.) was fraai, maar eerlijk gezegd vind ik míjn goal de mooiste. Het was misschien een beetje een lucky goal, maar een omhaal is altijd bijzonder. Het was best acrobatisch", glimlacht de verdediger op de clubsite van de Tilburgers.

Hoewel de omstandigheden bizar waren, voelde Tsimikas zich op het oog als een vis in het water. "Ik houd ervan om rushes te maken langs de lijn maar dat ging moeilijk omdat de bal steeds vertraagde. Toch vind ik dat de omstandigheden geen reden mogen zijn voor slecht spel. We zijn profvoetballers en moeten hiermee kunnen omgaan."

Interlandbreak

Niet alleen door het doelpunt bij Willem II was het een bijzondere week voor de back, ook omdat hij afgelopen week twee EK-kwalificatiewedstrijden speelde met Griekenland onder 21 jaar. Tegen San Marino droeg hij zelfs de aanvoerdersband. "Aanvoerder zijn gaf een heel bijzonder gevoel maar ik ga er niet door naast mijn schoenen lopen. Ik blijf hard trainen om mijn doelen te bereiken en hoop ooit de stap te maken naar het Griekse elftal. Dat is mijn droom."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen