Geschorste Schaars tevreden: "Trok bewust aan noodrem"

Geschorste Schaars tevreden: "Trok bewust aan noodrem"

2 april 2018 – Stijn Schaars is tevreden met de manier waarop sc Heerenveen momenteel voetbalt. De aanvoerder vindt het belangrijk dat zijn ploeg blijft spelen naar de eigen voetbalnormen, zoals tegen Heracles Almelo zondagmiddag gebeurde. "We willen graag met ónze manier van voetballen de play-offs halen."Dat lukte tegen de concurrent uit Overijssel alleraardigst, zag ook Schaars tegenover Omrop Fryslân. "De keuzes aan de bal waren goed: we waren balvast, het positiespel was goed en daar hebben we ook echt kansen uit gecreëerd. We waren op alle posities wel bedrijvig."

Bij de rust stond het 0-2 en daar kwam in de tweede helft geen Friese goal meer bij. Schaars weet wel waar dat aan lag. "Onze eerste pass was vaak te snel, terwijl er bij Heracles nog niemand uitstapte. Dan moeten we meer geduld hebben. Maar qua voetbal en energie hebben we een goede wedstrijd gespeeld."

Schorsing
Voor Schaars kreeg het duel in Almelo nog een wel vervelend tintje. De verdedigende middenvelder pakte een gele kaart, omdat hij Brandley Kuwas in een counter afstopte. "Zo'n jongen moet je niet laten gaan, want dan wordt het te gevaarlijk. Dus trok ik aan de noodrem, dat was bewust. Jammer dat ik dan geschorst ben, maar dat hoort erbij."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 januari 2020

  2. vrijdag 17 januari 2020