United Vansen wil meer Chinezen bij ADO laten spelen

2 april 2018, 07:51

Als het aan ADO Den Haag-grootaandeelhouder United Vansen ligt, dan spelen er op korte termijn meer Chinese voetballers in het eerste of tweede elftal van de club. Het is een ontwikkeling die de club in Azië een stuk populairder kan en moet maken. Dat vertelt Felix Wu.

"We proberen een jonge speler hier naartoe te halen om mee te laten trainen. Dat kan ook voor het tweede elftal zijn", legt hij uit tegenover Omroep West. Het helpt mee voor de commerciële waarde van de club uit de Hofstad. "Het is voor ADO belangrijk om een Chinese voetballer te hebben. Ook al speelt hij in het tweede elftal, dat maakt niet uit. De Chinese media geven heel veel aandacht aan Chinese voetballers die buiten Azië spelen. Dat zorgt ook voor meer fans en het maakt ADO voor Chinese commerciële bedrijven interessant."

Sportieve verbetering

Niet alleen op het gebied van de financiën zou een dergelijke aanwinst interessant kunnen zijn. Ook sportief kan het helpen, denkt Wu. Juist ook voor het Chinese voetbal. "Voor United Vansen is het interessant om het niveau van het voetbal in China met behulp van ADO te verhogen. Zeker voor de jonge Chinese talenten." De spelers die tot dusver meetrainden, konden het niveau in Nederland (nog) niet ver omhoog brengen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen