Gisteren gemist: Memphis belangrijk voor Lyon, Seedorf verliest

2 april 2018, 00:30   Bijgewerkt: 1 april 2018, 23:33

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 1 april.

Memphis bezorgt Lyon zege op Toulouse met twee treffers

Memphis Depay heeft met twee doelpunten Olympique Lyon hoogstpersoonlijk de overwinning gebracht in de Ligue 1-wedstrijd tegen laagvlieger Toulouse. Een schot in de verre hoek en een benutte strafschop, beide goals vielen voor de rust, waren zondagavond genoeg voor de drie punten: 2-0.

Deportivo vergeet Seedorf cadeau te geven tegen Atlético Madrid

Deportivo La Coruña heeft verzuimd om manager Clarence Seedorf op de dag van zijn 42ste verjaardag een heel mooi cadeautje te doen. Hoewel de ploeg van de Nederlandse coach zondagavond zeker recht had op een punt, kreeg die het uiteindelijk niet omdat Atlético Madrid wél een presentje kreeg. Arbiter Daniel Trujillo gaf de thuisploeg een zeer onterechte strafschop, die door Gameiro feilloos werd benut.

Chelsea verliest zicht op CL door pareltjes Eriksen en Alli

Chelsea is de aansluiting op de top-vier in Engeland verloren. In de topper tegen Tottenham Hotspur ging de ploeg van Antonio Conte zondag onderuit, dankzij prachtdoelpunten van Christian Eriksen en Dele Alli (2x). Het duo maakte de openingsgoal van Álvaro Morata ongedaan en blokkeren de regerend titelhouder Chelsea zo mogelijk de weg naar een Champions League-ticket.

Feyenoord laat arm Excelsior totaal kansloos in stadsderby

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby tegen Excelsior zondagmiddag met speels gemak in haar voordeel beslist. De ploeg uit Rotterdam-Zuid stond al voor rust op een comfortabele 3-0 voorsprong dankzij treffers van Jean-Paul Boëtius, Jens Toornstra en Tonny Vilhena. Ook na de pauze had Feyenoord geen kind aan de bezoekers.

Fortuna-smaakmaker Dianessy rest van dit seizoen uitgeschakeld

Slecht nieuws voor Fortuna Sittard: aanvaller Djibril Dianessy is de rest van dit seizoen uitgeschakeld met een ernstige knieblessure. Uit nader onderzoek bleek dat zijn voorste kruisband is afgescheurd in het duel met Almere City FC (1-4) en er bijkomend letsel is aan zijn meniscus.

Van Bronckhorst kritisch ondanks de zege: "Moeten vaker scoren"

Giovanni van Bronckhorst ging ondanks de 5-0 overwinning op Excelsior niet helemaal met een goed gevoel naar huis. Volgens de trainer van Feyenoord had zijn ploeg namelijk meer moeten scoren in de stadsderby. "Dat was mijn boodschap in de rust ook, meer scoren was mogelijk."