Memphis bezorgt Lyon zege op Toulouse met twee treffers

1 april 2018, 22:56

Memphis Depay heeft met twee doelpunten Olympique Lyon hoogstpersoonlijk de overwinning gebracht in de Ligue 1-wedstrijd tegen laagvlieger Toulouse. Een schot in de verre hoek en een benutte strafschop, beide goals vielen voor de rust, waren zondagavond genoeg voor de drie punten: 2-0.

Bij de eerste treffer na ruim twintig minuten verraste Memphis de keeper door de bal van buiten het zestienmetergebied uit een pass rechtstreeks in de verre hoek te schieten. Alban Lafont stond iets te ver uit zijn doel en kon daardoor niet meer tijdig reageren: 1-0.

Tegen Toulouse betaalde hij het vertrouwen van trainer Bruno Génésio terug, dat hij hem in de spits durfde op te stellen. Een paar minuten voor tijd kreeg Memphis een publiekswissel: Amine Gouiri mocht voor hem invallen. Kenny Tete bleef negentig minuten op de bank, terwijl oud-Ajacieden Bertrand Traoré (gewisseld in minuut 82) en Yaya Sanogo in de basis begonnen. Ola Toivonen betrad het veld als invaller een kwartier voor tijd.

Door de zege blijft Olympique Lyon nog steviger op de vierde plaats in de Ligue 1 staan achter Paris Saint-Germain, AS Monaco en Olympique Marseille, terwijl Toulouse met dertig punten en de zeventiende plaats nog allesbehalve veilig is in de Franse competitie. Alleen Troyes, Lille en Metz staan nog onder Toulouse.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!