Chelsea verliest zicht op CL door pareltjes Eriksen en Alli

1 april 2018, 18:53

Chelsea is de aansluiting op de top-vier in Engeland verloren. In de topper tegen Tottenham Hotspur ging de ploeg van Antonio Conte zondag onderuit, dankzij prachtdoelpunten van Christian Eriksen en Dele Alli (2x). Het duo maakte de openingsgoal van Álvaro Morata ongedaan en blokkeren de regerend titelhouder Chelsea zo mogelijk de weg naar een Champions League-ticket.

Want door het verlies is de achterstand op datzelfde Tottenham gegroeid tot acht punten. En dat terwijl de Spaanse spits Morata na een klein half uur nog raak kopte en voor de voorsprong van The Blues zorgde. Daarbij mocht het Tottenham-doelman Hugo Lloris overigens wel dankbaar zijn: de man die Michel Vorm al jaren op de bank houdt, tastte volledig mis bij de voorzet.

Collega-doelman Willy Caballero, hij speelde omdat de Belg Thibaut Courtois nog met een hamstringblessure kampt, ging op zijn beurt bij de gelijkmaker van Eriksen overigens ook niet helemaal vrijuit. Maar omdat de afstandspegel van de Deen, die sinds zijn komst in de Premier League de meeste doelpunt buiten het zestienmetergebied maakte, zo mooi was, lag er op zijn fout minder nadruk.

Toch was de tweede treffer van de Spurs misschien nog wel mooier. Na een heerlijke pass door de as van het veld van Eric Dier nam Alli, hij kreeg afgelopen week wat kritiek omdat hij bezig is aan een moeizaam seizoen, de bal heerlijk mee en passeerde de ervaren Caballero opnieuw. Niet veel later liet Alli wederom zien waarom Mauricio Pochettino immer vertrouwen in hem houdt. Vanuit de rebound bracht hij met een beetje geluk de zege tegen Chelsea in veilige haven.

En daarmee worden de zorgen voor Conte almaar groter: zijn ploeg is uitgeschakeld in de Champions League en als regerend landskampioen is zijn elftal momenteel slechts de nummer vijf van de Premier League, met weinig uitzicht naar boven. Spurs sluit door de zege juist aan bij de bovenste vier ploegen, het kan Liverpool en Manchester United nog moeilijk maken en zag bovendien Harry Kane veel eerder dan verwacht terugkeren van een blessure. Voor de bezoekers was het al met al dan ook een mooie voetbalmiddag tijdens de Londense derby.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen