Feyenoord laat arm Excelsior totaal kansloos in stadsderby

1 april 2018, 18:38

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby tegen Excelsior zondagmiddag met speels gemak in haar voordeel beslist. De ploeg uit Rotterdam-Zuid stond al voor rust op een comfortabele 3-0 voorsprong dankzij treffers van Jean-Paul Boëtius, Jens Toornstra en Tonny Vilhena. Ook na de pauze had Feyenoord geen kind aan de bezoekers uit Kralingen, wat leidde tot nog een treffer van Steven Berghuis en een eigen goal van Jordy de Wijs: 5-0.

Feyenoord kwam al heel snel op voorsprong. Na enkele minuten spelen lag er ruimte bij Boëtius op de linkerflank. De buitenspeler werd aangespeeld vanuit het midden, keek goed en stuurde de bal vervolgens perfect voorbij Zwarthoed de verre hoek in. Een droomstart voor de Kuipbewoners, die moesten winnen om FC Utrecht voor te blijven in de strijd om plek vier in de Eredivisie. Hoewel het tempo aan de lage kant lag, behield Feyenoord simpel de controle. Enkele combinaties tussen Berghuis en Toornstra mislukten, maar Feyenoord had weinig te duchten van Excelsior. Het kreeg alle ruimte om het rustig te proberen.

Hoogstaand voetbal was er overigens niet meer te zien, toch werd het nog 5-0. Feyenoord zette een kwartier voor tijd nog maar eens aan waarna een voorzet vanaf rechts door De Wijs ongelukkig achter zijn eigen doelman werd gefrommeld. Meer leed bleef Exceslior bespaard, want Feyenoord voetbalde het duel vervolgens rustig uit. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst profiteert met de ruime zege van het puntverlies dat FC Utrecht gisteravond (zaterdag, red.) leed en staat nu wat steviger op de vierde plek op de ranglijst. Die kan als Feyenoord de bekerfinale verliest, nog heel belangrijk worden voor de Rotterdammers.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Brad Jones 6.5; Kevin Diks 7, Sven van Beek 7, Jan-Arie van der Heijden 7, Ridgeciano Haps 7; Karim El Ahmadi 6.5, Jens Toornstra 7, Tonny Vilhena 7.5 (63. Soufian Amrabat 6); Steven Berghuis 8.5 (75. Bilal Basaçikoglu -), Dylan Vente 6.5 en Jean-Paul Boëtius 8 (66. Sam Larsson 6.5)

Excelsior: Theo Zwarthoed 5.5; Khalid Karami 6, Wout Faes 5 (56. Jordy de Wijs 5.5), Jurgen Mattheij 5, Milan Massop 5; Hicham Faik 6, Ryan Koolwijk 6 (81. Kevin Vermeulen -), Luigi Bruins 6.5; Giovanni Elbers 6.5, Mike van Duinen 5 en Levi García 5 (56. Jeffry Fortes 6)

Man of the Match: Steven Berghuis

*Spelers moeten tenminste twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen