Spoorboekje: Jupiler League-speelronde op de rol en ErediVisie

2 april 2018, 08:28

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 2 april.

Specials

ErediVisie

De uitslag van koploper PSV deed een simpelere wedstrijd dan het was vermoeden, terwijl Ajax de punten op bijna criminele wijze meenam uit Groningen. Van de traditionele top-drie haalde alleen Feyenoord een echt makkelijke en goede overwinning. Maar er gebeurde nog veel meer op de Nederlandse velden tijdens de hervatting van de Eredivisie na de interlandperiode. Dat allemaal in onze wekelijkse rubriek ErediVisie, met de dingen die opvielen.

Wedstrijden

Club Brugge - Genk (18.00 uur)

Anderlecht verloor zondagavond verrassend genoeg haar eerste wedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap van België tegen Gent en gaf zo meteen de tweede plaats uit handen. Hoe gaan Stefano Denswil, Jordy Clasie en Ruud Vormer het tweede deel in België openen tegen de formatie van oud-Feyenoorder Thomas Buffel, die met zijn 37 jaar inmiddels aan zijn tweede voetballeven bezig is?

Fortuna Sittard - Helmond Sport (14.30 uur)

Koploper zijn in de Jupiler League brengt niet alleen de nodige druk met zich mee, het is deze jaargang ook bijna een garantie dat je een aantal weken later weer lager staat. Na FC Oss kende de Jupiler League met NEC, Jong Ajax en Fortuna slechts drie koplopers, maar die wisselen elkaar continu af. Nu zijn de Limburgers terug bovenaan, kunnen zij die plek dan eindelijk vasthouden - zonder smaakmakers Djibril Dianessy en André Vidigal?

Getafe - Real Betis Sevilla (21.00 uur)

Wie in de Primera Division nog een leuke pot voetbal wil zien, kan inschakelen voor het duel tussen Getafe en Real Betis Sevilla. Twee ploegen die beide een prima indruk maken dit Spaanse seizoen en in de eerste wedstrijd stevende Getafe af op een prachtige 0-2 zege, maar dankzij twee late doelpunten van Betis Sevilla werd het uiteindelijk toch een remise. Kan Getafe maandagavond revanche nemen op dat duel?

Voetbal op tv

14.20 uur: NEC - Telstar, FOX Sports 7 - live verslag van Jupiler League-duel

14.20 uur: Fortuna Sittard - Helmond Sport, FOX Sports 3 - live verslag van Jupiler League-duel

14.55 uur: ABN Amro Future Cup, FOX Sports 5 - live verslag van de finale

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7 - talkshow

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1 - terugblik op weekend met journaille

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen