Veltman vond penalty onterecht: "Natuurlijke lichaamsbeweging"

1 april 2018, 16:46

Ajax-verdediger Joël Veltman vond dat hij absoluut geen penalty tegen had mogen krijgen tegen FC Groningen. De verdediger kreeg een gele kaart en strafschop tegen nadat hij hands maakte in het zestienmetergebied. Volgens de Ajacied was er echter geen enkele sprake van opzet in het spel.

"Ik raak hem eerst en vervolgens gaat de bal via Mahi tik-tik tegen mijn arm aan. Nul procent opzet", keek de aanvoerder van Ajax terug op zijn eerste gele kaart, die bovendien een penalty opleverde tegenover FOX Sports. Het buitenkansje werd overigens gemist door Mimoun Mahi. "Het is geen onnatuurlijke houding, gewoon een lichaamsbeweging. Er is geen enkele sprake van opzet in het spel."

En dus vond de captain ook dat hij geen rode kaart verdiende overall. "Die tweede actie stap ik in. Dan kun je hem geven. Maar bij die eerste zeker niet." En dus kon Veltman ook niet tevreden zijn met zijn eigen spel. "Ik heb goede momenten, mindere momenten. Ik leg risico's in mijn spel. Maar door de rode kaart kan ik niet tevreden zijn. Ondanks dat het onterecht was."

Uiteindelijk won Ajax via Klaas-Jan Huntelaar met de hakken over de sloot bij FC Groningen. En dus is de titelrace nog een beetje levend, al leek het alsof de spelers er zelf niet meer in geloofden. Dat ontkent Veltman stellig: "Anders kun je er net zo goed niet meer aan beginnen. Al wordt het natuurlijk lastig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen