Ondermaats Arsenal neemt laat afstand van Stoke City

1 april 2018, 16:44

Overtuigend was het verre van, maar een flink gewijzigd Arsenal heeft zondag drie punten overgehouden aan het thuisduel met degradatiekandidaat Stoke City (3-0). In het eigen Emirates Stadium legden de gastheren een saai duel op de mat. Met drie doelpunten was het laatste kwartier nog opwindend.

Het was tegen Stoke City, de nummer negentien van de Premier League, ondermaats van Arsenal. The Potters maakten met Erik Pieters en Bruno Martins Indi in de basis in Londen op basis van de eerste helft serieus op kans op minimaal een puntje.

Het fluitconcert bij rust was het gevolg van het trage spel van Arsenal, al raakte de ploeg van Arsene Wenger via Aaron Ramsey nog wel de lat. Bij balovername kwam Stoke City er een paar keer goed uit. Meer kansen op de goal noteerden beide ploegen in de tweede helft. Xherdan Shaqiri raakte na een dik uur de paal. Pierre-Emerick Aubameyang stuitte kort daarna op Jack Butland. Eén-op-éen redde de doelman goed.

Martins Indi werd in het laatste kwartier de schlemiel. Hij maakte een overtreding op Mesut Özil en veroorzaakte daarmee een penalty. Het buitenkansje was een kolfje naar de hand van Aubameyang. Zijn doelpunt deed The Gunners goed, want de slotfase was iets minder matig.

De thuisploeg kreeg ook ruimte. Immers, Stoke ging op zoek naar de gelijkmaker en was ook gevaarlijk. Maar Arsenal was doeltreffender. Aubameyang profiteerde van de ruimte. Hij verdubbelde in de 86ste minuut de voorsprong. Het slotakkoord was voor invaller Alexandre Lacazette, hij scoorde vanaf de penaltystip.

Arsenal blijft zesde staan, terwijl Stoke steeds meer rekening moet houden met degradatie. Komende donderdag speelt Arsenal in de kwartfinale van de Europa League tegen CSKA Moskou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen