Winnend Heerenveen doet goede zaken voor play-offs

1 april 2018, 16:38

SC Heerenveen heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de jacht naar play-offs om Europees voetbal. De Friezen bezorgden Heracles Almelo de derde thuisnederlaag van het seizoen en wipten in de stand over Heracles heen. De zege was niet onverdiend: Heerenveen liet de bal makkelijker rondgaan dan de thuisploeg en sprong effectiever om met de kansen die het kreeg. Brahim Darri vond in de blessuretijd nog de kruising, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen. De gasten springen hierdoor van de tiende naar de achtste plek.

Heerenveen ging de wedstrijd in met één punt achterstand op Heracles, maar lieten wel vanaf het eerste fluitsignaal het betere voetbal zien. Het zorgde met name via Arber Zenelli en de continu opstomende Denzel Dumfries voor veel dreiging, maar veel uitgespeelde kansen konden er niet genoteerd worden.

Met het missen van de kansen verdween ook het geloof uit het aanvalsspel van Heracles. De wedstrijd leek langzaam dood te bloeden, maar arbiter Ed Janssen toverde vijf minuten blessuretijd tevoorschijn en invaller Darri vond op schitterende wijze de verre kruising. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam echter te laat voor Heracles.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Bram Castro 5.5; Tim Breukers 5, Wout Droste 6, Robin Pröpper 5, Roland Baas 5.5 (46. Lerin Duarte 6); Peter van Ooijen 5, Sebastian Jakubiak 5.5 (46. Paul Gladon 5), Jamiro Monteiro 7; Brandley Kuwas 5, Vincent Vermeij 5 (78. Brahim Darri -), Kristoffer Peterson 4.5

SC Heerenveen: Martin Hansen 6.5; Denzel Dumfries 7, Daniel Høegh 5.5, Kik Pierie 6.5 (68. Dave Bulthuis 6), Lucas Woudenberg 5.5; Yuki Kobayashi 6.5, Stijn Schaars 7, Morten Thorsby 6.5; Martin Ødegaard 5.5 (61. Michel Vlap 5), Reza Ghoochannejhad 6.5 (82. Henk Veerman -), Arber Zeneli 7

Man of the match: Stijn Schaars

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen