Nijhuis mist charge Chabot: "Ik zag het contactmoment niet"

1 april 2018, 13:58   Bijgewerkt: 1 april 2018, 14:04

Spartaan Julian Chabot moet rekening houden met een schorsing voor zijn smerige overtreding op Younes Namli. Arbiter Bas Nijhuis miste de charge en is de kans groot dat de aanklager betaald voetbal aan het werk gaat. "Ik zag niet het contactmoment op het onderbeen", aldus Nijhuis.

Na afloop van PEC Zwolle - Sparta (2-0) kreeg Nijhuis de beelden onder ogen. "Hij (Chabot, red.) glijdt door en komt op het been van de Zwolle-speler die er al staat. Hij tikt 'm aardig door, maar op het veld heb ik dat nooit gezien", zegt de scheidsrechter tegen FOX Sports. "Ik zag alleen twee spelers inglijden, ik keek echt van de zijkant."

Herhalingen van de beelden geven Nijhuis een duidelijker beeld. "Scheidsrechters zullen zeggen dat het geel of rood is. Het merendeel neigt naar rood. De speler stond 'vast' en je ziet de beelden in slow-motion, dan kan ik mij heel goed voorstellen dat je een rode kaart geeft."

In de kleedkamer kreeg Nijhuis de kritiek op hem ook mee. "Dan hoor ik: hij laat weer te veel doorgaan. Maar sommige dingen zie je ook niet op het veld. Het ligt kennelijk dicht bij elkaar. Het is in mijn nadeel dat ik veel dingen door laat gaan, en dat bij zaken die ik niet zie, gezegd wordt: dat laat hij ook doorgaan. Maar dit heb ik absoluut niet waargenomen."

Het woord is straks aan de aanklager. Nijhuis: "Ik heb het duel niet op deze manier beoordeeld. Dat zal ik als rapport maken, als de aanklager belt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen