Gisteren gemist: Ibrahimovic koning van MLS, PSV verslaat NAC

1 april 2018, 00:47

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 31 maart.

Zlatan Ibrahimovic maakt zichzelf onsterfelijk bij LA Galaxy

Zlatan Ibrahimovic heeft zaterdagavonnd een droomdebuut gekend bij LA Galaxy. De Zweed begon op de bank en zag hoe zijn ploeg met 0-3 achterkwam, maar na een invalbeurt van Zlatan die [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/330856/video-bekijk-de-doelpunten-van-zlatan-bij-zijn-debuut-in-de-mls/,_blank,tweemaal scoorde] - waaronder een wereldgoal - won de thuisploeg alsnog van Los Angeles FC: 4-3. Wie de matchwinner was, behoeft geen betoog.

Messi redt Barcelona in bizar slot tegen Sevilla van verlies

FC Barcelona heeft zaterdagavond op bizarre wijze de eerste nederlaag van het seizoen voorkomen tegen Sevilla. De ploeg van Ernesto Valverde was geen schim van zichzelf en had een nederlaag meer dan verdiend, maar kreeg in een knotsgekke slotfase een punt dankzij Luis Suárez (88ste minuut) en Lionel Messi (89ste minuut).

PSV neemt tegen NAC Breda de volgende horde richting titel

PSV was zaterdagavond vanaf minuut één sterker dan NAC Breda, maar had nog een poos moeite om de uit de PSV-opleiding afkomstige Nigel Bertrams te passeren. Nadat de ban eenmaal gebroken was gingen de goals er in als warme broodjes en zodoende zette PSV een volgende stap richting het kampioenschap. De teller stokte uiteindelijk bij vijf doelpunten van de thuisploeg en omdat NAC één treffer liet aantekenen was 5-1 de eindstand.

Paris Saint-Germain verslaat AS Monaco in Franse bekerfinale

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond de eerste grote prijs van het seizoen gepakt. De Coupe de la Ligue, de tweede beker van Frankrijk, werd gewonnen door in de finale AS Monaco te verslaan. Edinson Cavani (2) en Ángel Di Maria maakten de treffers voor PSG, die zodoende de Franse competities blijft domineren.

Dost en Sporting Portugal doen door verlies afstand van titelrace

Bas Dost heeft met Sporting Portugal definitief afscheid genomen van de titelrace in Portugal. Door een verlies op bezoek bij nummer vier Sporting Braga (1-0) zaterdagavond zijn FC Porto en Benfica zo goed als definitief uit zicht voor de Nederlandse aanvaller, die zijn stempel niet kon drukken op het duel. Raúl Silva werd matchwinner.

Bayern München slacht achtervolger Borussia Dortmund, maar is geen kampioen

Bayern München heeft zaterdagavond de verhoudingen in de Bundesliga maar weer eens hardhandig bevestigd. Hoewel het door de zege van Schalke 04 eerder op de dag geen kampioen kon worden, toonde Der Rekordmeister wel duidelijk aan de beste ploeg van Duitsland te zijn. Al bij rust was was het 5-0 (!), zonder dat basisspeler Arjen Robben een sleutelrol had. Hij zag wel hoe Robert Lewandowski in de slotminuten zijn hattrick volmaakte: 6-0.