Willem II knokt zich in gek en nat duel langs FC Utrecht

Willem II knokt zich in gek en nat duel langs FC Utrecht

31 maart 2018 – Onder beroerde omstandigheden is Willem II zaterdagavond als winnaar uit de bus gekomen in een waar voetbalgevecht tegen FC Utrecht: 3-2. Het leek af en toe meer op een waterballet dan op een voetbalwedstrijd, maar ondanks alle regen kregen beide ploegen het voor elkaar om er een spectaculair duel van te maken met mooie goals. Een prachtige comeback met heerlijke goals levert de Tilburgers drie punten op.Het was voor de spelers op het modderveld even aftasten, maar FC Utrecht ging het beste met de omstandigheden om. Het toonde zich de beste ploeg en kwam na twintig minuten verdiend op voorsprong. Urby Emanuelson, die de geblesseerde Yassin Ayoub verving, gaf voor en Gyrano Kerk tikte de bal tegen de touwen. Tien minuten later verdubbelde Sander van de Streek de score. Hij legde aan vanaf randje zestien en schoot vanuit stand hard raak: 0-2. Het was echter een opmaat naar een comeback.

Er leek niks aan de hand voor Utrecht na de 0-2 van Van de Streek, de stand was een goed afspiegeling van het spelbeeld. Willem II bewees echter dat 0-2 nog geen zekerheid geeft: na 45 minuten stond er toch echt een 2-2 stand op het bord. Thom Haye schoot van een meter of 25 op schitterende wijze een vrije trap binnen voor de 1-2 en Kostas Tsimikas maakte wellicht nog mooier de 2-2. Met een omhaal halverwege de zestien verraste hij iedereen, onder wie de uitgekomen doelman David Jensen.

De kers op de taart qua doelpunten moest toen nog gaan komen. Fran Sol, in de eerste helft nog even behandeld aan een wond op het gezicht, maakte er 3-2 van. Hij nam de bal aan, keek even waar Jensen stond en schoot heerlijk over Jensen heen. De doelman van Utrecht stond iets te ver voor zijn goal en kon het doelpunt niet meer voorkomen. Zo was de comeback van Willem II compleet, het had een 0-2 achterstand omgezet in een 3-2 voorsprong. Bovendien is Sol vooralsnog de topscorer van de Eredivisie.

In de resterende minuten werd het alleen nog maar tegenhouden voor Willem II. Utrecht-coach Jean-Paul de Jong bracht twee spitsen erbij en haalde daar een verdediger en een middenvelder voor af. Veel bracht het niet teweeg, want echt gevaarlijk werd Utrecht er niet meer. Ook niet nadat Freek Heerkens rood kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken invaller Cyriel Dessers. Lucas Görtler was namens de uitploeg nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar mikte uit een voorzet van Emanuelson net naast.

Willem II bleef overeind en had diep in blessuretijd nog op 4-2 kunnen komen om alle onzekerheid weg te nemen. Mounir El Hankouri wachtte helaas voor de thuisclub te lang met schieten, waardoor zijn uiteindelijke schot nog op de lijn werd weggewerkt. Het maakte niet meer uit, want Willem II sleepte de volgende thuisoverwinning binnen en blijft onder Reinier Robbemond maar goed presteren. De Brabanders schroeven het puntentotaal op naar dertig, zeven meer dan nummer zestien Roda JC.

De opstellingen en beoordelingen:
Willem II: Timon Wellenreuther 7, Fernando Lewis 5.5, Freek Heerkens 5, Darryl Lachman 5, Konstantinos Tsimikas 7, Ben Rienstra 6.5, Elmo Lieftink 5 (77. Jordy Croux -), Pedro Chirivella 6, Thom Haye 6.5 (87. Bartholomew Ogbeche -), Fran Sol 7 (81. Jop van der Linden -), Mohamed El Hankouri 5.

FC Utrecht: David Jensen 4, Sean Klaiber 5.5, Ramon Leeuwin 5.5, Willem Janssen 5.5, Mark van der Maarel 6 (68. Lucas Görtler 5), Rico Strieder 5.5 (86. Dario Dumic -), Mateusz Klich 6 (60. Cyriel Dessers 5), Urby Emanuelson 6.5, Sander van de Streek 6.5, Zakaria Labyad 4.5, Gyrano Kerk 6.

Man of the match: Fran Sol

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 22 februari 2020

  2. vrijdag 21 februari 2020