Willem II knokt zich in gek en nat duel langs FC Utrecht

31 maart 2018, 22:49   Bijgewerkt: 1 april 2018, 09:23

Onder beroerde omstandigheden is Willem II zaterdagavond als winnaar uit de bus gekomen in een waar voetbalgevecht tegen FC Utrecht: 3-2. Het leek af en toe meer op een waterballet dan op een voetbalwedstrijd, maar ondanks alle regen kregen beide ploegen het voor elkaar om er een spectaculair duel van te maken met mooie goals. Een prachtige comeback met heerlijke goals levert de Tilburgers drie punten op.

Er leek niks aan de hand voor Utrecht na de 0-2 van Van de Streek, de stand was een goed afspiegeling van het spelbeeld. Willem II bewees echter dat 0-2 nog geen zekerheid geeft: na 45 minuten stond er toch echt een 2-2 stand op het bord. Thom Haye schoot van een meter of 25 op schitterende wijze een vrije trap binnen voor de 1-2 en Kostas Tsimikas maakte wellicht nog mooier de 2-2. Met een omhaal halverwege de zestien verraste hij iedereen, onder wie de uitgekomen doelman David Jensen.

In de resterende minuten werd het alleen nog maar tegenhouden voor Willem II. Utrecht-coach Jean-Paul de Jong bracht twee spitsen erbij en haalde daar een verdediger en een middenvelder voor af. Veel bracht het niet teweeg, want echt gevaarlijk werd Utrecht er niet meer. Ook niet nadat Freek Heerkens rood kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken invaller Cyriel Dessers. Lucas Görtler was namens de uitploeg nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar mikte uit een voorzet van Emanuelson net naast.

Willem II bleef overeind en had diep in blessuretijd nog op 4-2 kunnen komen om alle onzekerheid weg te nemen. Mounir El Hankouri wachtte helaas voor de thuisclub te lang met schieten, waardoor zijn uiteindelijke schot nog op de lijn werd weggewerkt. Het maakte niet meer uit, want Willem II sleepte de volgende thuisoverwinning binnen en blijft onder Reinier Robbemond maar goed presteren. De Brabanders schroeven het puntentotaal op naar dertig, zeven meer dan nummer zestien Roda JC.

De opstellingen en beoordelingen:

Willem II: Timon Wellenreuther 7, Fernando Lewis 5.5, Freek Heerkens 5, Darryl Lachman 5, Konstantinos Tsimikas 7, Ben Rienstra 6.5, Elmo Lieftink 5 (77. Jordy Croux -), Pedro Chirivella 6, Thom Haye 6.5 (87. Bartholomew Ogbeche -), Fran Sol 7 (81. Jop van der Linden -), Mohamed El Hankouri 5.

FC Utrecht: David Jensen 4, Sean Klaiber 5.5, Ramon Leeuwin 5.5, Willem Janssen 5.5, Mark van der Maarel 6 (68. Lucas Görtler 5), Rico Strieder 5.5 (86. Dario Dumic -), Mateusz Klich 6 (60. Cyriel Dessers 5), Urby Emanuelson 6.5, Sander van de Streek 6.5, Zakaria Labyad 4.5, Gyrano Kerk 6.

Man of the match: Fran Sol

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen