Manchester City speelt Everton zoek, maar is genadig

31 maart 2018, 20:30

Vorig seizoen won Everton thuis met 4-0 van Manchester City, maar zaterdag verliep het thuisduel met de topclub een stuk minder succesvol voor The Toffees. De thuisploeg werd met name in de eerste helft helemaal zoek gespeeld en stapte uiteindelijk met een 1-3 nederlaag van het veld. City was daarmee nog genadig.

Everton-trainer vond het een goed plan om vol op de aanval te gaan spelen tegen City. De coach stelde vier aanvallers op, maar dat werd genadeloos afgestraft door misschien wel de best voetballende ploeg van Europa. Leroy Sané knalde na vier minuten de 0-1 achter Jordan Pickford, via Gabriel Jesus was het acht minuten daarna zelfs al 0-2. Everton werd helemaal zoekgespeeld en kreeg via Raheem Sterling voor rust nog een goal tegen.

Na de pauze haalde City de voet enigszins van het gaspedaal, maar had het nog wel veel balbezit. De cijfers liegen er niet om: de koploper sloot af met maar liefst 83 procent balbezit. Toch slaagde Everton erin om nog een doelpunt te maken. Yannick Bolasie tekende in de 63ste minuut voor de eretreffer. Manchester City was daardoor nog genadig met Everton, want de score had een stuk hoger kunnen uitvallen.

Davy Klaassen zat niet bij de Everton-selectie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen