Schalke 04 stelt kampioensfeestje Bayern uit

31 maart 2018, 17:32   Bijgewerkt: 31 maart 2018, 18:00

Bayern München gaat in ieder geval dit weekend nog niet kampioen van Duitsland worden. Dat is de conclusie die getrokken kan worden op deze zaterdagmiddag. Dit omdat Schalke 04 thuis wist te winnen van SC Freiburg: 2-0. Ondertussen veegde 1899 Hoffenheim het arme 1. FC Köln compleet van het veld en greep het aan clubrecord, terwijl RB Leipzig een pittige middag bij Hannover 96 goed doorstaan heeft.

Schalke 04 - SC Freiburg 2-0

Bayern gaat fier aan kop en zou later vandaag kampioen kunnen worden tegen Borussia Dortmund, mits Schalke punten zou verspelen tegen Freiburg. Dit gebeurde niet, al had Schalke het niet heel gemakkelijk met de nummer veertien van de ranglijst. Een rake penalty van Daniel Caligiuri brak het duel in de in de 63ste minuut open. Dat Nils Petersen niet lang daarna zijn tweede gele kaart kreeg bij Freiburg, hielp Schalke helemaal in het zadel. Guido Burgstaller nam een kwartier voor tijd de spanning weg door de 2-0 op de borden te zetten. Schalke voorkomt daardoor het kampioensfeestje van Bayern, maar kijkt wel tegen een enorme achterstand van veertien punten aan.

1899 Hoffenheim - 1. FC Köln 6-0

1899 Hoffenheim was de vorm dit seizoen enige tijd kwijt, maar heeft zaterdag op ongekende wijze huisgehouden in het treffen met 1. FC Köln. Voor het eerst in de historie van de club scoorde het zes keer in een Bundesliga-wedstrijd: 6-0. Het arme Köln, dat voorlaatste staat, werd met name in de tweede helft helemaal zoekgespeeld. Vijf van de zes treffers vielen na de pauze. Mark Uth was met twee goals en een assist belangrijk, terwijl Bayern-huurling Serge Gnabry met twee doelpunten ook een behoorlijke vinger in de pap had in de slachtpartij.

Hannover 96 - RB Leipzig 2-3

RB Leipzig leek op weg naar een gemakkelijke middag in Hannover, omdat de subtopper door treffers van Emil Forsberg en Willi Orban al binnen het uur een 0-2 voorsprong te pakken had. De thuisploeg, die net boven de degradatiezone staat, kwam achter knap terug. Salif Sane maakte de aansluitingstreffer, die gelijk weer ongedaan werd gemaakt door Yussuf Poulsen. Hannover kwam echter weer terug en maakte via Niclas Fuellkrug al snel de 2-3. Dat zorgde voor een spannend laatste kwartier, maar Leipzig trok de zege over de streep. Leipzig was voor de interlandperiode thuis nog te sterk geweest voor Bayern.

Overige uitslagen:

VfB Stuttgart - Hamburger SV 1-1

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 0-0

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen