Beerens blij bij Vitesse: "In Engeland trainden we eigenlijk nooit"

31 maart 2018, 14:20

Roy Beerens is blij dat hij de stap van Reading naar Vitesse heeft gemaakt. De ervaren buitenspeler presteert met zijn ploeg nog wisselvallig, maar heeft het wel naar zijn zin in Arnhem. Het voetbal in Nederland is heel anders dan in Engeland, weet hij inmiddels.

Beerens keerde in de winter terug in Nederland en weet dat het anders is dan in Engeland. "De grootste verschillen? Het gaat in Engeland aan één stuk door. Drie wedstrijden per week. Eigenlijk trainden we nooit. Geen winterstop, al was ik toen wel licht geblesseerd. Het is gewoon een heel ander ritme", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Hier trainen we veel langer. Dat vergt van mij wat meer en hakte er in het begin wel even in. Nu heb ik het ritme wel te pakken."

De prestaties van Vitesse zijn wisselvallig, weet Beerens. Met name tegen ploegen die lager staan, hebben de Arnhemmers het moeilijk. "Tegen clubs in de top vijf krijgen we iets meer ruimte. Dat ligt ons. Maar tegen Roda moet je juist het initiatief nemen. Soms zijn we in ons spel te terughoudend, misschien vanwege angst voor de counter als wij de bal verliezen. We willen echt wel en het niveau is er zeker."

Vitesse speelt zaterdagavond om 18.30 uur tegen Roda JC.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen