Langeler blikt terug op slecht veld en slechte arbitrage in Andorra

31 maart 2018, 11:52

Art Langeler vindt met terugwerkende kracht dat de 0-1 overwinning van Jong Oranje helemaal geen slecht resultaat was in en tegen Andorra. Volgens de bondscoach toonde het kleine land met goede resultaten eerder al aan wel degelijk over kwaliteiten te beschikken én waren de omstandigheden abominabel.

"Engeland heeft in oktober in Andorra gespeeld en kwam weg met 0-1, terwijl de thuisploeg grote kansen kreeg om zelf te scoren. Schotland speelde een paar dagen geleden gelijk (1-1) en scoorde pas in de extra tijd de gelijkmaker", begint de keuzeheer in zijn blog op de website van de KNVB.

Ook waren de omstandigheden om te spelen erg slecht: Jong Oranje moest 3,5 uur in de bus zitten om bij het veld te komen, waar dat maximaal anderhalf uur mag zijn. Het veld werd bovendien te laat bekeken door de UEFA en zodoende kon niet meer worden afgekeurd, ondanks de zeer slechte staat van de grasmat. Ook de scheidsrechters waren belabberd, vond Langeler. "De arbitrage kwam uit de Faeröer Eilanden en had geen idee van het belang van de wedstrijd. Ze waren lekker ontspannen, floten voor elke valpartij en hadden een leuk uitje."

Excuus

Ondanks de omstandigheden heeft Oranje gewonnen van Andorra en staat het op de tweede plaats in de poule. Langer wil bovenstaande argumenten dan ook niet gebruiken als 'excuus' voor de ietwat magere uitslag. "Bij puntverlies had ik dit stukje ook niet geschreven, dat zou ongepast zijn. Maar nu de uitslag goed was, vind ik het goed om dit te delen. Ik vind dat dit niet meer hoort bij internationaal landenvoetbal. De omstandigheden horen overal op een bepaald niveau te zijn. Als je dit niet kan of wil, moet je niet meedoen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen