Lof voor 'meesterscout' Veldmate: "Hij heeft Tagliafico ontdekt"

31 maart 2018, 10:34

De Zuid-Amerikaanse aanwinsten van Ajax zijn voor (een groot) deel op het conto te schrijven van Henk Veldmate. De meesterscout heeft zijn naam gezet onder de komst van bijvoorbeeld Nicolás Tagliafico en ook was hij deels betrokken bij het aantrekken van Davinson Sánchez en David Neres die werden ontdekt door Hans van der Zee. In Groningen zijn ze niet verbaasd over de ontwikkelingen in Amsterdam.

"Henk weet natuurlijk waar de goede spelers lopen. En als je bijvoorbeeld zo'n Nicolás Tagliafico ziet lopen: dat ziet er toch wel weer aardig uit", vindt Ron Jans tegenover de NOS over de werkzaamheden van Veldmate. Ook Hans Nijland is zeer enthousiast over de periode van Veldmate bij Groningen, waarin hij onder andere Luis Suárez, Erik Nevland, Marcus Berg, Tim Matavz, Dusan Tadic en Virgil van Dijk scoutte.

Samwerking

"Ik heb Sánchez en Neres weliswaar ontdekt, maar daarna is het teamwork", vertelt Van der Zee over de samenwerking met zijn directe collega. "Henk heeft ze vervolgens ook nog eerst bekeken. Maar Tagliafico heeft Veldmate als eerste gezien. Bij zijn komst heeft hij zeker een belangrijke rol gespeeld."

De samenwerking bevalt dan ook goed. "Veldmate is een ervaren scout en heel sociaal en prettig in de omgang. Hij is echt iemand die zijn taken vooral in het veld uitvoert. Hij gaat zelf ook vaak op reis, naar Scandinavië en Zuid-Amerika, om spelers te bekijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen